Trešdien par atkāpšanos no amata paziņojis Ukrainas ekonomikas attīstības un tirdzniecības ministrs, bijušais Lietuvas pilsonis Aivars Abromavičs, liecina paziņojums ministrijas mājaslapā.

Kā galveno atkāpšanās iemeslu viņš norādījis asu pretestību reālam reformām, kas būtu nepieciešamas Ukrainas ekonomikas izaugsmei.

"Tas nav tikai politiskās gribas trūkums, bet gan tieši centieni paralizēt reformu procesu," paziņojis Abromavičs.

Skaidrojot, kāpēc saskāries ar nozares pretestību, viņš piemin korupciju. Kā uzskata Abromavičs, viņa darbs kavēts, lai saglabātu esošo sistēmu un miljoniem ASV dolāru vērto naudas plūsmu vairākos valsts lielajos uzņēmumos, piemēram, "Naftogaz" un aizsardzības industrijā.

"Ne es, ne mana komanda nevēlamies piesegt atklātu korupciju, kuru vēlas saglabāt vecās sistēmas marionetes. Es nevēlos doties uz Davosas forumu un tur ārvalstu partneriem un investoriem stāstīt par mūsu veiksmi, kamēr man aiz muguras valstī tiek kārtotas personiskas intereses," sacījis politiķis.

Kā vienu no vaininiekiem reformu pretestībai viņš nosaucis "Petro Porošenko bloka" partijas līderi Igoru Konoņenko. Viņš aktīvi lobējis tuva partijas biedra nonākšanu valsts amonjaka pārvades kompānijas vadītāja amatā.

Politiķis lūdzis viņa atlūguma vēstuli ar deputātu balsojumu apstiprināt ceturtdienas parlamenta sēdē.

Abromavičs pirms darba Arsēnija Jaceņuka valdībā strādāja investīciju fonda "East Capital" Kijevas birojā. 2014. gada nogalē, tiekot apstiprināts ministra amatā, Abromavičs atteicās no Lietuvas pilsonības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!