Neskatoties uz sankcijām, nākotnē iespējams izveidot Eiropas - Krievijas brīvās tirdzniecības zonu, pieļāvusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Vācijas ietekmīgais medijs "Deutsche Welle" norāda, ka 17.aprīlī pēc tikšanās ar Itālijas premjeru Mateo Renzi Merkele pat piedāvājusi izveidot brīvās tirdzniecības zonu ar Krieviju, ja Maskava sniegtu "saprātīgu risinājumu Ukrainas konflikta atrisināšanā."

Savukārt, kā vēsta Krievijas valsts finansētais medijs "Russia Today", Merkele izteikusies: "Soli pa solim mēs darīsim visu iespējamo, lai izveidotu vienotu ekonomikas zonu - kā savulaik minējis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, lai tā sniegtos no Vladivostokas līdz Lisabonai".

Nepieciešamību pēc ekonomikas zonas izveides paudis arī Vācijas ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriels.

Vācijas valdības preses dienests atteicies precizēt, kā tieši izpaustos ekonomikas zonas izveide, taču apstiprinājis, ka šādai iniciatīvai Vācija būtu gatava.

  • Eiropas Savienības līderi lēmuši pret Krieviju paplašināt sankcijas, kā rezultātā Brisele ieviesusi ceļošanas aizliegumus un vairāku uzņēmumu aktīvu iesaldēšanu.
  • Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras.
  • Pasaule, nosakot sankcijas, reaģē un mēģina sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa.
  • Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!