Foto: DELFI

Viena no pasaulē plašāk atpazīstamajām melodijām – Somijas telekomunikāciju kompānijas "Nokia" zvanu tonis "Nokia Tune" – šogad svin 20 gadu jubileju.

"Nokia Tune" zvanu tonis dienas laikā visā pasaulē izskan aptuveni vienu miljardu reižu – tas kā zvanu melodija ir uzstādīts simtiem miljonos tālruņu, atzīmējot īpašo notikumu, norāda kompānijas pārstāvji.

Atpazīstamā melodija cēlusies no spāņu komponista Francisko Tarrega skaņdarba "Gran Vals", un skan "Nokia" tālruņos kopš 1994.gada.

Pirmo reizi šī melodija bija pieejama "Nokia 2110" tālrunī. Kopš tā laika "Nokia Tune" zvanu tonis ir pieejams visos "Nokia" tālruņos – gan klasiskajos un "Nokia Asha" sērijas tālruņos, gan arī visos "Nokia Lumia" viedtālruņos. Divdesmit gadu laikā līdz ar tehnoloģiju attstību "Nokia" klasiskais zvanu tonis ir skanējis dažādās versijās, saglabājot to pašu melodiju.

2011.gadā "Nokia" pirmo reizi izsludināja konkursu, lai atrastu jaunu versiju klasiskajai zvanu melodijai, un 2012.gada tālruņos bija pieejama itāļu dīdžeja radītā "Nokia Tune" dabstepa versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!