Foto: Imago/Scanpix/LETA

Norvēģijas tiesa piespriedusi elektroautoražotājam "Tesla" maksāt sodu "Model S" īpašniekiem par akumulatora kapacitātes un uzlādes ātruma samazināšanu, raksta ārvalstu mediji.

"Tesla" būs jāmaksā 16 tūkstoši dolāru 30 autoīpašniekiem, taču kopējā summa tiesvedībās var sasniegt pat simtiem miljonus dolāru, ziņo "Nettavisen".

Autoīpašnieki Norvēģijā un arī citās valstīs sūdzējušies par attālumu, ko var nobraukt ar konkrēto modeli pēc 2019. gadā notikušā programmatūras atjauninājuma, kā arī citām izmaiņām, raksta "Electrek". Problēmas skārušas 2013.-2015. gada modeļus, un "Tesla" tolaik skaidroja, ka atjauninājuma mērķis bija pasargāt akumulatoru un uzlabot tā dzīves ilgumu. Kompānija piebildusi, ka izmaiņas var ietekmēt mazu daļu autoīpašnieku.

Daļa autoīpašnieku pamanījuši, ka akumulatora kapacitāte sarukusi par līdz pat 11%. Šīs problēmas novedušas pie tiesvedībām ne tikai Norvēģijā, bet arī Dānijā, ASV un citās valstīs.

"Nettavisen" ziņo, ka Norvēģijā ir vairāk nekā 10 tūkstoši autoīpašnieku, kas iegādājušies šo auto modeli, līdz ar to kompānijai kopējā atmaksājamā summa var sasniegt ievērojamus ciparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!