Foto: Publicitātes foto

Norvēģijas valdība pirmdien atteikusies sniegt papildu finanšu palīdzību grūtībās nonākušajai zemo cenu lidsabiedrībai "Norwegian Air Shuttle" ("Norwegian"), kas paziņojusi, ka tādējādi tiek apdraudēta tās nākotne.

""Norwegian" lūgusi vairāku miljardu kronu finanšu palīdzību un valdība uzskata, ka pašreizējā situācijā šī nav labākā nodokļu maksātāju naudas izmantošana," norāda Norvēģijas tirdzniecības un rūpniecības ministre Iselīna Nībe.

"Šāda palīdzība varētu tikt uztverta arī kā vērsta pret konkurenci," piebilsts ministres paziņojumā.

Aviokompānija pavēstījusi, ka šāds valdības lēmums "rada lielu vilšanos un ir kā pliķis sejā visiem "Norwegian" strādājošajiem, kuri cīnās par uzņēmumu laikā, kad konkurenti saņem vairāku miljardu palīdzību no savām valdībām".

"Bez atbalsta virzība uz priekšu kļuvusi krietni neskaidrāka," uzsver "Norwegian" vadītājs Jākobs Šrams.

Aviokompānija maijā ieguva valsts garantijas trīs miljardu kronu (270 miljonu eiro) aizdevuma saņemšanai, taču vairākkārt izteikusi vēlmi saņemt papildu palīdzību, norādot, ka tās biznesu iedragājuši koronavīrusa izplatības ierobežošanas pasākumi.

"Norwegian", kas ir trešā lielākā zemo cenu lidsabiedrība Eiropā, biznesa gada pirmajos sešos mēnešos līdz jūnijam cietusi 5,4 miljardu kronu (apmēram pusmiljarda eiro) zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!