Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Tier Mobility" ("Tier") iegādājies velo koplietošanas uzņēmumu "Nextbike", kas ietekmēs biznesu arī Latvijā. Darījums oficiāli noticis 15. novembrī.

Vācijas mobilitātes uzņēmums "Tier" līdz šim darbojies mobilitātes jomā, nodrošinot e-skūterus, e-mopēdus, e-velosipēdus, kravas velosipēdus un citus mikromobilitātes rīkus. Savukārt, "Nextbike" līdz šim bijis Eiropas lielākais velo koplietošanas pakalpojumu sniedzējs. Uzņēmumu apvienošana nodrošinās mikromobilitātes rīku apvienošanu vienā platformā, informē "Nextbike" vadītājs Latvijā Mārcis Blumbergs.

Apvienojot "Tier" finanšu kapacitāti un "Nextbike" praktisko pieredzi un iestrādes, esot iespējams nostiprināt kopīgas pozīcijas Eiropas un pasaules tirgos. Tādējādi kompānijai izdevies piesaistīt 200 miljonu investīcijas, kas kopējo uzņēmuma vērtību palielina līdz 2 miljardiem ASV dolāru.

""Nextbike" ir sadarbības iestrādes vairākos simtos pilsētu, un šis darījums paver iespēju pacelt velo koplietošanu jaunā līmenī, aizvien vairāk cilvēku "izsēdinot" no automašīnām un nodrošinot videi visdraudzīgākos pārvietošanās veidus," saka "Tier" vadītājs un līdzdibinātājs Lorencs Leušners.

"Kopš 2004. gada esam nodrošinājuši ilgtspējīgu mobilitāti simtiem tūkstošiem cilvēku ik dienas, kā arī ieviesuši velo koplietošanu sabiedriskā transporta sistēmās visā pasaulē. Nolēmām apvienot spēkus ar "Tier", jo mums ir kopīgi būtiskākie korporatīvie mērķi," saka "Nextbike" vadītājs Leonhards von Harrahs.

"Nextbike" velo koplietošana šobrīd tiek nodrošināta vairāk nekā 300 pilsētās visā pasaulē, arī Rīgā un Jūrmalā.

"Īstermiņā šis darījums uz velo koplietošanu Latvijā lielu ietekmi neradīs. Mēs turpinām pārstāvēt "Nextbike" ekskluzīvo licenci Baltijas valstīs un attīstām gan iesāktos, gan jaunus projektus. Pozitīvs ilgtermiņa ieguvums būs tāds, ka mums būs iespēja pilsētām piedāvāt zaļo mobilitāti daudz plašākā mērogā ar vairāk iespējām un pasaulē vēl atpazīstamāku zīmolu," saka Mārcis Blumbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!