Foto: Kadrs no video

Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) jau kopš vasaras bez vēsts pazudusi populārā Manhetenas restorāna "Pure Food and Wine" īpašniece un šefpavāre Sarma Melngailis, ziņo "dailymail.co.uk".

Melngailis pazudusi vasarā un kopš tā laika nav kontaktējusies ar saviem biznesa partneriem, kā arī nav izmaksājusi algas 60 sava restorāna darbiniekiem, kuri nu iesnieguši tiesā prasību par algas piedziņu.

Amerikas latvietes restorāns popularitāti ieguva pirms aptuveni desmit gadiem, sevi reklamējot kā 100% vegānisku. Tā ēdienkarte sastāv tikai no augu pasaules izcelsmes produktiem un pagatavošanas procesā netiek izmantoti nekādi iepriekš pārstrādāti produkti, atgādina "dailymail.co.uk".

Viņas grāmata "Svaigēšana. 100 receptes veselīgam mirdzumam" tulkota latviešu valodā. Melngailis viesmīles lomā viesojusies arī Rīgas restorānā "Vincents", šajā vizītē uz Latvijas restorānu 2013. gadā Melngailis ieradās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

Prasību tiesā iesnieguši ne tikai darbinieki, bet arī restorāna investors "Asparagus Trading Corporation", cenšoties no sava biznesa partneres piedzīt 280 000 ASV dolāru, ziņo medijs.

Restorāns "Pure Food and Wine" divreiz pieminēts "New York Magazine" 100 labāko restorānu sarakstā un piecus gadus pēc kārtas iekļauts žurnāla "Forbes" "All Star New York Eateries".

Restorāna klientu vidū ir tādas slavenības kā bijušais ASV prezidents Bils Klintons, kino aktieri Aleks Boldvins un Keitija Holmsa, kā arī rokgrupas "Metallica" dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!