Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Polijas naftas koncerna "PKN Orlen" Lietuvas meitassabiedrība "Orlen Lietuva" plāno simtiem miljonu eiro investīcijas naftas atlikumu pārtstrādes rūpnīcā Lietuvā, pastāstījusi ekonomikas ministra Rimanta Sinkeviča padomniece Evelīna Butkute-Lazdauskiene.

Viņa norādījusi, ka "Orlen Lietuva" ģenerāldirektors Mihals Rudņickis šos plānus pārrunājis ar Lietuvas Satiksmes, Enerģētikas, Ekonomikas un Finanšu ministriju vadītājiem.

"Kompānijai "Orlen Lietuva" ir plāni investēt jaunā projektā Lietuvā, un tas tiešām nebūs nekāds mazais projekts, viņi plānotu uzcelt naftas atlikumu pārstrādes iekārtas," sacījusi padomniece. "Nezinu, par kādu konkrētu summu ir runa, bet tie ir simti miljonu eiro."

Pēc Butkutes-Lazdauskienes teiktā, Lietuvas ministri šos plānus novērtējuši atzinīgi. Vienlaikus apspriestas arī iespējas, kādā veidā valsts varētu iesaistīties šāda projekta attīstīšanā.

"Pati doma ir apsveicama. Ministrs Rimants Sinkevičs atzina, ka labvēlīgi vērtē tādus attīstības plānus, un arī citi ministri izteica atzinīgu viedokli. Ja "Orlen Lietuva" tiešām izlemtu šo projektu īstenot Lietuvā, būtu jāapsver, kā Lietuva var palīdzēt šo attīstību veicināt - iespējams, uzlabojot infrastruktūru," viņa piebildusi.

Sīkāku informāciju ministra padomniece šobrīd nav varējusi sniegt.

Saskaņā ar paša "PKN Orlen" sniegto informāciju kopš 2006. gada, kad Polijas naftas koncerns iegādājās toreizējo kompāniju "Mažeiķu nafta", tas investējis tajā gandrīz četrus miljardus dolāru (3,38 miljardus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!