Foto: DELFI
Fonds "East Capital Baltic Property Fund II", kura pārvaldnieks ir "East Capital", ir noslēdzis 27,5 miljonu eiro vērtā iepirkšanās un izklaides centra "Mustamae Keskus" iegādi. "Mustamae Keskus" pagājušajā nedēļā tika atklāts Tallinā, informēja "East Capital Real Estate" izpilddirektors Madis Raidma.

"Mustamae Keskus" lieliski atbilst fonda investīciju politikai un tā nekustamo īpašumu portfelim, norāda Raidma.

""Mustamae Keskus" projekts mums ir komerciāli nozīmīgs, īpaši tā modernā koncepta dēļ, kas fokusējas uz izklaidi un atpūtu," saka Raidma, izskaidrodams darījuma fonu un paužot pārliecību, ka, ņemot vērā iepirkšanās centra spēcīgo nomnieku sastāvu, tas kļūs par Tallinas Mustamē rajona sirdi un vietējo iedzīvotāju iecienītu tikšanās vietu.

"Salīdzinot ar citiem iepirkšanās centriem, "Mustamae Keskus" ir daudz plašāks un ar daudzpusīgāku piedāvājumu, kas sniedz tam nepārprotamas priekšrocības," piebilst Raidma.

Hanss Rāgs, kurš veiksmīgi noslēdzis centra attīstības un pārdošanas darījumu, stāsta, ka no sākuma stadijas līdz pat tā pabeigšanai "Mustamae Keskus" attīstījuši Mustamē rajona ilgtermiņa iedzīvotāji. Lai arī Mustamē pēc platības ir mazākais no astoņiem Tallinas mikrorajoniem, ar vairāk kā 66 000 iedzīvotāju tas ir otrais blīvāk apdzīvotais.

"No projekta pirmās dienas mūsu mērķis bija uzbūvēt iepirkšanās centru, kas sniegtu maksimālu prieku un ieguvumu Mustamē iedzīvotājiem," Rāgs saka, skaidrojot projekta iesākumu. ""Mustamae Keskus" ir pabeigts, un tā atvēršana bijusi veiksmīga. Centra nākotne tagad ir Mustamē iedzīvotāju, apmeklētāju un jauno īpašnieku rokās," stāsta Rāgs. "Mustamae Keskus" pārdevēji ir Igaunijas uzņēmumi "ISA Investeeringud", "Torres Holding" un "Tallinna Tehnopark".

"Mustamae Keskus" tika atklāts pagājušajā piektdienā, un pirmajā nedēļas nogalē tajā viesojās vairāk nekā 50 000 apmeklētāju. Iepirkšanās un izklaides centrs izvietots apmēram 21 000 kvadrātmetru lielā platībā, no kuras aptuveni 13 500 kvadrātmetri paredzēti nomāšanai. Ievērojamākie centra nomnieki ir "Apollo Cinema", kas pārvalda modernāko daudzzāļu kinoteātri Baltijā, "Rimi" hipermārkets un apgabala modernākais fitnesa klubs "MyFitness". 2000 kvadrātmetros izvietotas arī dažādas kafejnīcas un restorāni, no kuriem lielākais ir "Lido" ar savu trešo 300 sēdvietu restorānu Tallinā.

Darījumā pircēju "East Capital" konsultēja advokātu birojs "Sorainen", bet pārdevējus konsultēja "Redgate" un advokātu birojs "Cobalt".

"East Capital Baltic Property Fund II" ir nekustamā īpašuma fonds, ko 2012.gadā izveidoja fonda pārvaldītājs "East Capital". Fonds ir vērsts uz institucionālajiem investoriem, kuri galvenokārt iegulda nekustamajos īpašumos Baltijā. "Mustamae Keskus" iegāde ir šī fonda jaunākais ieguldījums. Fonds ir investējis komercīpašumos visās Baltijas galvaspilsētās, tostarp iepirkšanās centros, ofisu ēkās un loģistikas telpās.

Aktīvi pieder dažādiem fondiem, taču tos pārvalda "East Capital", tie Baltijā ietver komercīpašumus 275 000 kvadrātmetru platībā ar vairāk nekā 570 nomniekiem, to aptuvenā vērtība ir 340 miljoni eiro.

"East Capital" ir jaunattīstības un neapgūto tirgu aktīvu pārvaldītājs. Kompānijas, kas dibināta 1997.gadā, investīciju stratēģija ir balstīta padziļinātās zināšanās par tirgu, fundamentālā analīzē un regulārās uzņēmumu vizītēs, ko veic "East Capital" investīciju speciālisti. "East Capital" aktīvi pārvalda aptuveni 2,1 miljardu eiro vērtu publisko kapitālu, privāto kapitālu un nekustamo īpašumu. Kompānijas galvenā mītne atrodas Stokholmā, tās biroji - Dubaijā, Honkongā, Luksemburgā, Maskavā, Oslo un Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!