Foto: Shutterstock
Pudelēs pildīta ūdens zīmola "Nongfu" izveidotājs Džuns Šaņšaņs kļuvis par Ķīnas turīgāko cilvēku, liecina portāla "Hurun Report" apkopotā informācija.

Viņa bagātība pieaugusi par 7% un sasniegusi 60,5 miljardus ASV dolāru (52 miljardus eiro).

Šaņšaņa turība būtiski kāpusi pēc "Nongfu" un farmācijas uzņēmuma "Wantai Biological Pharmacy Enterprise" veiksmīgajām debijām akciju biržā.

Pērn viņš "Hurun Report" veidotajā Ķīnas turīgāko cilvēku sarakstā ieņēma trešo vietu.

Šogad otrajā vietā nonācis sociālās platformas "TikTok" dibinātājs Džaņs Jimiņs.

Tikmēr Ķīnas turīgākais cilvēks iepriekšējos trīs gados - interneta tirdzniecības uzņēmuma "Alibaba" dibinātājs Džeks Ma - nokritis uz piekto vietu, viņa bagātībai sarūkot par 36% līdz 39,6 miljardiem dolāru.

Ķīnas regulatori stingri sāka vērsties pret Ķīnas informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem pēc tam, kad Ma uzstājās ar runu, kurā kritizēja Ķīnas finanšu regulatorus.

Savukārt Ķīnas interneta giganta "Tencent" dibinātājs un vadītājs Ponijs Ma zaudējis divas pozīcijas un nokritis uz ceturto vietu, viņa turībai sarūkot par 19%.

"Hurun Report" arī norāda, ka pirmo reizi pirmajā desmitniekā nav pārstāvju no nekustamo īpašumu sektora. Turklāt nozares vislielākais neveiksminieks bijis nekustamo īpašumu attīstītāja "Evergrande Group" dibinātājs Hu Dzjajiņs, kurš no piektās pozīcijas pērn nokritis līdz 70.vietai šogad, viņa turībai samazinoties par gandrīz 70%.

Jaunākie dati arī liecina, ka Ķīnas turīgāko cilvēku skaits gada laikā pieaudzis par 520 un sasniedzis 2918. Šajā sarakstā tiek iekļauti cilvēki, kuru bagātība veido vismaz divus miljardus juaņu (270 miljonus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!