Foto: AFP/AP/Scanpix/LETA/DELFI
Izsoļu namā "Sotheby's" Honkongā par rekordaugstu cenu pārdots 102,39 karātu dimants.

Ņemot vērā pandēmijas izplatību, izsole tika rīkota internetā, un pircējs dimantu iegādājies, izmantojot tālruni.

Šis notikums parāda tendenci, ka pat šādos, ekonomiski nestabilos periodos, kolekcionāri vēlas savus miljonus ieguldīt augstas kvalitātes dārgakmeņos.

Dimants pārdots par 15,7 miljoniem ASV dolāru, un tā ir augstākā cena, par kādu interneta izsolē pārdots dimants. Tas iegūts 2018. gadā Kanādā, un izveidots no lielāka, 271 karāta dimanta. Lai dimantu noslīpētu līdz esošajam izskatam, bija nepieciešams vairāk nekā gads.

Līdz šim augstākā cena, par kādu internetā iegādāts dimants, bija 2,1 miljons ASV dolāru par 28,86 karātu dimantu.

Šī izsole no citām atšķirās ar to, ka tai nebija noteikta cena, kas definē minimālo slieksni dimanta iegādei, un bieži vien sniedz atskaites punktu, cik vērta ir konkrētā lieta.

Pircējs ir kāds Japānas iedzīvotājs, kurš savu vārdu neatklāj – viņš dimantu iegādājies savai otrajai meitai, un to jau pārdēvējis par "The Maiko Star". Šis nav viņa pirmais pirkums, jo viņš jau pērn savai pirmajai meitai Manami iegādājās 88,22 karātu dimantu, raksta "Mining.com".

"Sotheby's" pārstāvji stāsta, ka šis ir otrs lielākais ovāla formas šāda veida dimants, kas pārdots izsolē, turklāt līdz šim izsolēs vispār pārdoti tikai daži D klases dimanti, kuru svars pārsniedz 100 karātus, un neviens no tiem nav bijis ovāls.

Ženēvā 2017.gadā izsolē tika pārdots 163,41 karāta dimants par 33,7 miljoniem dolāru, kas ir visdārgākais pārdotais Kanādas dimants vēsturē, kaut arī tas ir mazāks nekā vairāki citi dimanti, kas atrasti šajā valstī.

Tiesa gan, visdārgākā izsolē pārdotā dimanta titulu aizvien saglabā "The Pink Star", kas 2017.gada aprīlī tika pārdots Honkongas "Sotheby's" izsoļu namā par 71,2 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!