Foto: Publicitātes foto

Aktīvu pārvaldītāja "East Capital" nekustamo īpašumu investīciju fonds "East Capital Real Estate IV" noslēdzis 45,75 miljonus eiro vērtu darījumu, iegādājoties "SEB" galveno biroju Tallinas centrā, informē uzņēmums.

Šis īpašums ir pirmais fonda ieguvums, un tā mērķis ir investēt 400-500 miljonus eiro augstvērtīgos, komerciālos īpašumos, nostiprinot "East Capital Real Estates" pozīcijas Baltijā.

Jauniegādātā 24 stāvu ēka ar aptuveni 16 000 kvadrātmetru lielu kopējo nomas platību atrodas centrālajā biznesa rajonā un ir viena no pirmajām augstceltnēm, kas bija uzbūvēta Igaunijas galvaspilsētā pēc neatkarības atjaunošanas. Mūsdienās šī ēka ir kļuvusi par Tallinas panorāmas neatņemamu daļu. Kopš tās nodošanas ekspluatācijā 1999. gadā ēka ir pilnībā iznomāta "SEB". Īpašuma pārdevējs ir investīciju kompāniju "Partners Group" un "Northern Horizon" kopuzņēmums – "Laurus". Darījuma vērtība sasniedza 45,75 miljonus eiro.

Darījumu finansēja "Swedbank", bet procesu konsultēja "Fort Legal" pircēja pusē un "Cobalt" – pārdevēja pusē.

"East Capital Real Estate" izpilddirektors Madis Raidma norāda, ka darījuma rezultātā "East Capital Real Estate IV" ieguvusi atpazīstamu ēku – orientieri Tallinas centrā ar spēcīgu nomnieku. Atšķirībā no pārējās Eiropas Tallinā straujš īres maksas kāpums pēdējos gados nebija novērojams, un tas apliecina ne tikai šīs investīcijas augsto rentabilitātes līmeni, bet arī ilgtspējību un stabilitāti ilgtermiņā. Raidma teic, ka ir iestrādes, lai tuvākajā nākotnē veiktu vairākas iegādes "East Capital Real Estate IV" ietvaros.

"East Capital Real Estate IV" dibināts 2019. gada beigās, un ir aktīvu pārvaldīšanas kompānijas"East Capital" ceturtais nekustamā īpašuma fonds, kas koncentrējas uz īpašumiem Baltijā un Centrāleiropā. Fonds mērķē uz investīcijām augstvērtīgos, komerciālos īpašumos, galvenokārt biroja un loģistikas segmentos. "East Capital Real Estate" komanda ir bāzēta Stokholmā, Tallinā, Rīgā un Viļņā.

"East Capital Real Estate" ir nekustamo īpašumu pārvaldnieks, kas koncentrējas uz komerciāliem nekustamā īpašuma ieguldījumiem Baltijā un Centrāleiropā, galvenokārt biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentā. "East Capital" pārvalda četrus fondus un vienu investīciju mandātu, kura kopējā īpašuma vērtība ir 470 miljoni eiro, kas sadalīts 25 īpašumos ar iznomājamo platību 398 000 kvadrātmetri.

"East Capital Group" dibināts Zviedrijā 1997. gadā, kopumā pārvalda 3,8 miljardus eiro plašam starptautisko investoru lokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!