Foto: Pixabay
2021. gada Pasaules Ekonomikas foruma sanāksme, kam būtu jānotiek janvārī Šveices kalnu kūrortā Davosā, notiks maijā Singapūrā, pirmdien, 7. decembrī, paziņoja organizatori.

Covid-19 pandēmijas dēļ janvārī Davosā paredzētā sanāksme tika atlikta, bet vēlāk tika nolemts to rīkot no 18. līdz 21. maijam citā Šveices pilsētā Lucernā.

Singapūra par norises vietu izvēlēta, jo tur pašlaik ir salīdzinoši daudz labvēlīgāka epidemioloģiskā situācija nekā Šveicē. Plānots, ka sanāksme Singapūrā notiks no 13. līdz 16. maijam.

Pasaules Ekonomikas foruma ikgadējā sanāksme tradicionāli ir notikusi janvārī Davosā. Uz to ierasti pulcējušies apmēram 3000 dalībnieku, kuru vidū ir gan politiskie līderi, gan lieluzņēmumu vadītāji.

Augustā šo sanāksmi tika nolemts atlikt, kā arī precīzu tās laiku paziņot, tiklīdz organizētāji būs pārliecināti, ka ir visi nepieciešamie apstākļi, lai dalībnieku veselība nebūtu apdraudēta. Toreiz tika pausta cerība, ka sanāksmi izdosies sarīkot vasaras sākumā.

Oktobrī tika paziņots, ka sanāksmes norises vieta būs luksusa viesnīca "Bürgenstock", kas atrodas netālu no Lucernas pilsētas Nidvaldenes puskantona Obbirgenes ciemā un no kuras paveras skats uz Lucernas ezeru.

Šogad janvārī notikušajā Pasaules Ekonomikas foruma sanāksmē Davosā piedalījās vairāk nekā 50 valstu un valdību vadītāji. Tā fokusējās uz ilgtspējības un iekļaujošāka kapitālisma modeļa tematiem. Starp galvenajiem oratoriem šajā sanāksmē bija ASV prezidents Donalds Tramps un zviedru vides aktīviste Grēta Tūnberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!