Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais pārtikas un dzērienu uzņēmums "Paulig" ir pārdevis savu biznesu Krievijā, kas ir kā turpinājums iepriekš pieņemtajam lēmumam par izstāšanos no Krievijas tirgus, informē kompānijā.

Darījums ietver "Paulig Rus LLC" akciju pārdošanu privātajam investoram Vikam Soi. Tādējādi "Paulig" darbībai Krievijā, tostarp kafijas grauzdētavai Tverā, kura atrodas aptuveni 170 kilometrus no Maskavas būs jauns īpašnieks.

"Paulig" 200 darbiniekiem tiks sniegta iespēja turpināt darbu jaunā īpašnieka uzņēmumā. Paulig zīmoli un receptes nav iekļautas šajā darījumā. Darījuma vērtība netiek atklāta.

“Sakarā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai un ģeopolitiskās situācijas izmaiņām secinājām, ka biznesa turpināšana Krievijā vairs nav ne atbildīga, ne dzīvotspējīga, un uzsākām izstāšanās procesu. Ņemot vērā mūsu darbiniekus, klientus un vietējos tiesību aktus, uzņēmuma pārdošana bija labākais risinājums aiziešanai,” saka "Paulig" izpilddirektors Rolfs Ladau.

Nākamo mēnešu laikā "Paulig" zīmols pakāpeniski beigs savu darbību Krievijā. Zaļās kafijas piegādes no "Paulig" jaunajam īpašniekam turpināsies pārejas periodā, kas nepārsniegs trīs mēnešus.

Uzņēmumā atklāj, ka Krievija 2021. gadā veidoja mazāk nekā 5% no uzņēmuma kopējiem ieņēmumiem, un tādējādi tai nav būtiskas ietekmes uz "Paulig" uzņēmuma kā tāda nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!