Foto: AFP/Scanpix

Romas pāvests Francisks trešdien aicinājis Eiropas Savienības līderus pieņemt atbildīgus lēmumus, lai atrisinātu krīzi Grieķijā, vēsta aģentūra "Reuters".

Vatikāns paziņojumā norādījis uz raizēm par krīzes sociālajām sekām un ietekmi uz ģimenēm.

Pāvests atzīmējis, ka diskusiju centrā jāsaglabā cieņa pret cilvēkiem. "Cilvēku cieņai jāpaliek katras politiskas un tehniskas debates centrā, arī pieņemot atbildīgus lēmumus," viņš sacīja, piebilstot, ka visiem ticīgajiem jālūdz par Grieķijas iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka Grieķija ir gatava pieņemt lielāko daļu kreditoru reformu priekšlikumu, taču ar dažiem nosacījumiem, liecina Grieķijas premjera Alekša Cipra nosūtītā vēstule kreditoriem.

Daļa Eiropas Savienības (ES) eirozonas dalībvalstu paudušas skepsi par minēto vēstuli. Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible aģentūrai "Reuters" paziņojis, ka Cipra vēstule ir pienākusi par vēlu
Eirozonas finanšu ministri otrdien atteicās pagarināt Grieķijas glābšanas programmas termiņu, bet trešdien sarunas turpināsies, paziņojušas amatpersonas. Ciprs bija pieprasījis glābšanas programmas īstermiņa pagarinājumu, lai izvairītos no "tehniskas maksātnespējas" Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), kuram Atēnām otrdien bija jāatmaksā 1,6 miljardi eiro.

Savukārt Slovākijas finanšu ministrs Peters Kažimirs norādījis, ka gadījumā, ja Grieķijas iedzīvotāji svētdien gaidāmajā referendumā nobalsos pret kreditoru priekšlikumiem, tad "Grieķijas bankas, iespējams, nekad vairs netiks atvērtas ar eiro kā galveno valsts valūtu".

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri otrdien atteicās pagarināt Grieķijas glābšanas programmas termiņu, bet trešdien sarunas turpināsies, paziņojušas amatpersonas. Ciprs bija pieprasījis glābšanas programmas īstermiņa pagarinājumu, lai izvairītos no "tehniskas maksātnespējas" Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), kuram Atēnām otrdien bija jāatmaksā 1,6 miljardi eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!