Foto: PantherMedia/Scanpix
Pērn Fanciju pametuši apmēram 10 tūkstoši miljonāri, ziņo CNN, atsaucoties uz "New World Wealth" jaunāko ziņojumu par globālajām pārticības tendencēm 2015. gadā.

Lielākā daļa bagātnieku, kas pērn pametuši Franciju, ir no Parīzes - apmēram 7000. Pēc "New World Wealth" aplēsēm tie ir ap 6% no visiem Parīzes miljonāriem, kuru skaits ir 126 tūkstoši. Lielākoties Francijā vīlušies Parīzes bagātnieki pārcēlušies uz ASV, Lielbritāniju, Kanādu, Austrāliju un Izraēlu. Pie aizbraukšanas iemesliem viņi min pieaugošo reliģisko saspīlējumu un iespēju trūkumu.

Pētījumu veido pārticības statistika, intervijas ar imigrācijas ekspertiem, otras pavalstniecības iegūšanas dati, finanšu menedžeru un nekustamā īpašuma aģentu dati, kā arī investīciju statistika.

No Ķīnas 2015. gadā aizbrauca ap 9000 miljonāru, kas ir 1% no visiem miljonāriem šai valstī. 6000 pametuši Itāliju, 4000 - Indiju un 3000 - Grieķiju.

"Bagātnieku aizplūšana no Ķīnas un Indijas nav ievērojama, jo šīs valstis joprojām rada vairāk miljonāru nekā zaudē," teikts pētījumā. "Kad dzīves standarti šajās valstīs uzlabosies, ir gaidās, ka bagātie ļaudis atgriezīsies."

Pozitīva bilance ir Austrālijai, kurp pērn pārcēlušies 8000 miljonāru. Ap 7000 devušies uz ASV, 4000 - uz Izraēlu.

Vislielākais miljonāru skaits ir ASV pilsētā Sanfrancisko - 129 tūkstoši.

Pētījuma autori norāda, ka miljonāru aizplūšana no valsts ir "sliktas ziņas" tām. "Miljonāri bieži vien ir pirmie, kas pamet valsti, jo viņiem atšķirībā no vidusslāņa, tam ir iemesli," teikts ziņojumā.

Tāpat miljonāru došanās prom nelabvēlīgi ietekmē vietējo ekonomiku, jo lielākā daļa no viņiem ir uzņēmēji, kas rada darba vietas un maksā augstus nodokļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!