Foto: AP/Scanpix

"Philips Electronics" pārvilcis svītru savai ilgajai patērētāju elektronikas ražošanas vēsturei, zaudējot konkurences cīņā citām korporācijām, piemēram, "Apple", "Samsung Electronics", "Sony", vēsta "Wall Street Journal".

"Philips" otrdien paziņoja, ka pārdos savu kādreiz galveno elektronikas ražošanas biznesu Japānas "Funai Electric Co", kas pārņems audio, video, multimediju un aksesuāru ražošanas biznesu.

Pašlaik "Philips" galvenokārt ražo medicīniskas iekārtas un apgaismes ierīces.

Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados "Philips" kļuva par lielāko radio aparatūras ražotāju, šī kompānija 1963.gadā izgudroja audiokaseti, izgatavoja pirmo videokasešu ierakstītāju 1972.gadā, bet 1983.gadā sāka ražot kompaktdiskus.

Kompānija pakāpeniski samazināja savu pārstāvniecību patērētāju elektronikas biznesā, pārstājot ražot televizorus un mobilos telefonus, cīnoties par lielāku peļņu no sava biznesa.
"Philips" ģenerāldirektors Franss van Houtens paziņoja, ka ir pienācis laiks aiziet prom no patērētāju elektronikas biznesa. "Kopš mums ir tiešsaistes izklaides, cilvēki vairs nepērk "Blu-Ray" un DVD atskaņotājus," atzīmēja ģenerāldirektors.

Kompānija gan turpina ražot kafijas aparātus un skuvekļus. Taču kompānijas galvenais mērķis būs fokusēties uz konkurētspējīgo medicīnisko iekārtu ražošanu.

Pērn uzņēmums guva 231 miljona eiro (164 miljoni latu) lielu peļņu, bet 2011.gadā "Philips" zaudējumi sasniedza 1,29 miljardus eiro (840 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!