Foto: Facebook

Pakistānas izcelsmes britu zēns Aijans Kureši kļuvis par pasaulē jaunāko IT jomas speciālistu, kas strādā "Microsoft", vēsta "The Dauly Express".

Piecus gadus vecs skolēns jau nolicis atbilstošu eksāmenu Birmingemas universitātē.

Sākotnēji zēnu nevēlējās pielaist testiem, taču laikraksts norāda, ka šādu pārbaudi parasti izmanto cilvēki, kas vēlas kļūt par IT speciālistiem, un to izpilda pirms vai pēc iestāšanās universitātē. Beigās zēnu pielaida eksāmenam "Supporting Windows 8.1", un jaunais programmētājs ar to veiksmīgi tika galā.

"Mēs ar viņu ļoti lepojamies," sacīja skolēna tēvs Azims Kureši. "Ar datoriem viņš aizrāvās jau kopš trīs gadu vecuma, un es sāku viņam stāstīt par aprīkojumu, programmatūrām un programmu instalēšanu," viņš teica.

Kureši atzīst, ka visu, ko viņš saka dēlam, tas atceras. "Tāpēc es viņam mājās uzbūvēju datora laboratoriju, un viņš to dievina," piebilda tēvs.

Skolēns ir jau nepilnus sešus gadus vecs. Par savu nākotnes karjeru zēns vēl nav izlēmis, bet viņš cer, ka tā būs saistīta ar matemātiku un datoriem.

Iepriekšējais rekordists bija Mehrozs Javars no Pakistānas. Viņš saņēma "Microsoft Certified Professional" sertifikātu 6,5 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!