Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) finālspēlē – "Super Bowl" izcīņā – 30 sekunžu ilga televīzijas reklāmas rullīša izvietošanas maksa atkārtojusi pērnā gada rekordlielo summu – vidēji piecus miljonus ASV dolāru par reklāmu, vēsta ASV medijs "Time".

Arī šogad spēles starplaikos uzņēmumu reklāmas skatītājus gan smīdināja, gan iedvesmoja, gan izklaidēja.

Ziņots, ka Jaunanglijas "Patriots" komanda svētdien lieliski atspēlējās un piekto reizi triumfēja "Super Bowl" izcīņā.

Portāls "Delfi" iepazīstina ar dažām Super Bowl" reklāmām, ko "Time" novērtējis kā tādas, kas izcēlušās ar īpašu oriģinalitāti un spēju uzrunāt savu auditoriju.

‘Budweiser’ par imigrāciju ASV

Foto: AP/Scanpix

Vairākas no lielajām ASV un ārvalstu korporācijām savās reklāmās deva signālus, ka ir pret prezidenta Donalda Trampa izdoto imigrācijas ierobežošanas rīkojumu.

"Budweiser" reklāma, kas vēsta par kompānijas dibinātāju Ādolfu Bušu, kurš 19. gadsimta vidū ieradies Amerikā kā imigrants un saskāries ar nicīgu vietējo attieksmi, izraisīja visasākās debates.

Reklāmā atainots, kā Bušam tiek teikts, ka viņš nav vietējais un tāpēc jādodas atpakaļ uz savu mītnes zemi, tomēr, neskatoties uz grūtībām, viņš atradis partnerus un izveidojis lielu uzņēmumu.

Reklāma izraisīja vētru sociālajos tīklos, kur tagad prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji aicina uzņēmuma ražoto alu boikotēt. Kompānija pati gan noraida pārmetumus, ka reklāma būtu atbildes reakcija Trampa imigrācijas rīkojumam.

‘84 Lumber’ un ‘Coca Cola’ par dažādību

Foto: Reuters/Scanpix

Arī būvniecības kompānija "84 Lumber" publicēja pretrunīgu reklāmu, kurā vēstīts par meksikāņu ģimenes ceļu uz ASV. Starplaikā tika publicēta video īsā versija, bet kompānija publicējusi arī nesaīsināto versiju, kuras beigās minēts, ka cilvēki, kuri vēlas gūt panākumus, ASV ir laipni gaidīti.

Tāpat video tiek rādīta Donalda Trampa iecerētā siena, tikai kompānijas izpildījumā tai vidū ir lielas koka durvis.

Līdzīga koncepta reklāma sagatavoja arī "Coca Cola", kura reklāmā izmanto saukli: "Amerika ir dažādība"

.

‘Nintendo’ atgriešanās ar jaunu konsoli

Foto: Reuters/Scanpix

"Time" norāda, ka japāņu spēļu milzis "Nintendo", "Super Bowl" starplaikā raidot savās jaunās konsoles "Switch" reklāmu, vēlreiz atgādina, ka uzņēmums izmanto visus iespējamos resursus, lai panāktu jaunā produkta sekmes.

Jau ziņots, ka "Nintendo" konsoļu tirgū atpaliek no "Play Station" un "Xbox", taču ar jau "Switch" tas centīsies tirgū noturēties līderu tuvumā.

‘Skittles’ turpina ar humoru

Foto: AP/Scanpix

Saldumu ražotājs "Skittle" turpināja ierasto tradīciju un "Super Bowl" izrādīja vienu no smieklīgākajām reklāmām, raksta "Time". Portāla apskatnieks norāda, ka pēc reklāmas noskatīšanās rodas viens jautājums: kāpēc jaunais puisis izniekoja savas konfektes?

‘Airbnb’ atspēko pārmetumus par rasismu

Foto: Reuters/Scanpix

Interneta portāls "Airbnb", kas palīdz atrast mājvietu īstermiņā, izīrējot to no privātpersonām, ar savu reklāmu centās atspēkot pārmetumus, ka kompānija nedara pietiekami, lai novērstu diskrimināciju īrnieku un izīrētāju komunikācijā.

Seksīgais ‘Mr. Clean’

Foto: AP/Scanpix

Tīrīšanas līdzekļa "Mr. Clean" reklāma ir viena no tām, par kuru grūti saprast – tā ir izgāšanās vai veiksme, norāda "Time" apskatnieks Aleks Fidzpatriks.

Arī "Buzfeed" norāda, ka "Mr. Clean" reklāmai nav politiska vēstījuma un tā nav izraisījusi asas diskusijas, taču, neskatoties uz to, tā noteikti paliks atmiņā kā viena spilgtākajām 2017. gada "Super Bowl" reklāmām.

‘Audi’ par dzimumu līdztiesību

Foto: Publicitātes foto

Vācijas autoražotājs "Audi" izrādīja reklāmu par vīriešu un sieviešu līdztiesību, atgādinot, ka kompānijā alga nav atkarīga no dzimuma, bet no prasmēm.

Video redzama maza meitene, kura bērnu auto sacīkstēs līdzvērtīgi cīnās ar puikām.

'The Guardian' izvēle

Foto: Reuters/Scanpix

Lielākie starptautiskie mediji izveidojuši katrs savus sarakstus ar interesantākajām "Super Bowl" reklāmām. Dažādībai piedāvājam iepazīties arī ar "The Guardian" izvēli. Britu medijs, izņemot zemāk publicētās, bija izvēlējies arī jau iepriekš aprakstītās "Budweiser", "Lumber 84" un "Mr. Clean" reklāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!