Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi par Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas Transporta, enerģētikas, infrastruktūras un informācijas sabiedrības specializētās nodaļas (TEN specializētā nodaļa) prezidenti ievēlēta Baiba Miltoviča, informē Latvijas Darba devēju konfederācija.

Iepriekš šajā amatā trīs termiņus bijuši Francijas pārstāvji. Pirmo reizi šo augsto amatu sīvā konkurencē uz nākamajiem divarpus gadiem ir ieguvusi pārstāve no Baltijas.

Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESK) ir ES padomdevēja struktūra, kurā darbojas darba devēju, darba ņēmēju organizāciju un citu interešu grupu pārstāvji. Tā sniedz atzinumus par ES jautājumiem Eiropas Komisijai, ES Padomei un Eiropas Parlamentam. EESK sastāvā ir pārstāvji no darba devēju organizācijām, darba ņēmēju organizācijām un citām organizācijām, kas pārstāv pilsonisko sabiedrību un veido interešu pārstāvju grupu "Dažādība Eiropā". EESK locekļi darbojas sešās specializētajās nodaļās.

Vēlēšanas uz TEN specializētās nodaļas prezidenta amatu notika Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja plenārsēdes laikā no šā gada 22 līdz 23 janvārim. Latvijas valdībai vēl jāapstiprina EESK pārstāvju mandāts 2020.-2025. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!