Foto: AFP/Scanpix/LETA
Polijā ar nākamo nedēļu uz izmēģinājuma posmu darbu atsāks viesnīcas, kinoteātri un teātri, piektdien pavēstīja premjerministrs Mateušs Moraveckis, lēmumu skaidrojot ar epidemioloģiskās situācijas "trauslo stabilizāciju".

Ar 12.februāri arī operas, koncertzāles, brīvdabas sporta centri, slēpošanas trases un peldbaseini atsāks darbu, preses konferencē sacīja kultūras ministrs Pjotrs Glinskis.

Viesnīcas un kultūras iestādes varēs atsākt darbu, viesu un apmeklētāju skaitam nepārsniedzot 50%. Sejas maskas būs obligātas.

Visas iestādes darbu varēs atsākt uz divu nedēļu izmēģinājuma posmu. Turpmākie lēmumi būs atkarīgi no epidemioloģiskās situācijas attīstības.

"Tas, kas notiks tālāk, ir atkarīgs no mūsu atbildības," sacīja veselības ministrs Adams Ņedzelskis.

Pēdējo divu nedēļu laikā jauno koronavīrusa gadījumu skaits saglabājies nemainīgs, bet spiediens uz veselības aprūpes sistēmu mazinājies, sacīja premjers. Tiesa gan, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits raisa bažas.

Šī "trauslā stabilizācija" ļauj valdībai spert vēl vienu soli ekonomikas atvēršanas virzienā, tomēr plašāka ierobežojumu mazināšana pagaidām nav iespējama, norādīja valdības vadītājs.

Restorāni un fitnesa centri arī turpmāk būs slēgti. Restorāni tomēr var piedāvāt ēdienus līdzņemšanai un piegādāt maltītes mājās.

Valstī ar 38 miljoniem iedzīvotāju injicēti 1,56 miljoni Covid-19 vakcīnas devu, liecina jaunākās aplēses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!