Foto: Shutterstock
Taizemes kūrorts Puketa, sākot no jūlija, plāno atteikties no pašizolācijas prasības tūristiem, kuri vakcinēti pret Covid-19, raksta ārvalstu mediji.

Tiek lēsts, ka līdz jūlijam būs vakcinēti tās 70% vietējo iedzīvotāju.

Puketa, kuru apmeklē aptuveni ceturtdaļa ārvalstu tūristu, kas brauc uz Taizemi, ieņēmusi līdera pozīcijas valsts tūrisma nozares atdzīvināšanā, jo pandēmija būtiski pasliktinājusi kopējo ekonomisko situāciju, raksta "ABC News".

"1. jūlijā mēs varēsim uzņemt tūristus, kas saņēmuši divas vakcīnas dozas, un neprasīt viņiem pašizolēties," paziņojis tūrisma ministrs Phipats Račakitprakarns.

"Pavadot nedēļu uz salas, un, ja nebūs vērojami slimības simptomi un testa rezultāts būs negatīvs, viņi varēs doties arī uz pārējo valsts daļu," viņš skaidrojis.

Taizeme jau mīkstinājusi drošības prasības, sākot no nākamā mēneša vakcinētie ieceļotāji varēs pavadīt tikai nedēļu pašizolācijā, līdzšinējo divu nedēļu vietā.

Valsts centrālā banka lēš, ka šogad valsti apmeklēs 3 miljoni ārvalstu tūristu, salīdzinot ar 6,7 miljoniem pērn un gandrīz 40 miljoniem 2019. gadā, kad tūristi valstī iztērēja 80,9 miljardus ASV dolāru.

Tūrisma ministrija pieprasījusi 925 tūkstošus vakcīnas dozu, lai nākamnedēļ varētu sākt vakcinēt Puketas iedzīvotājus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!