Foto: Pexels.com, Mike

"Londonas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" aptaujā noskaidrojusi, ka teju puse no Lielbritānijas galvaspilsētā strādājošajiem uzņēmumiem plāno, ka arī pēc pandēmijas beigām virknei darbinieku tiks saglabāta iespēja strādāt pilnībā no mājām.

Aptauja, kā raksta "Bloomberg" arī liecina, ka mazie uzņēmumi ir gatavāki mainīt ierasto strādāšanas kārtību.

Arī sociālajā medijā "LinkedIn" veikts pētījums rāda līdzīgu ainu, bet apmēram divas trešdaļas no visiem darba devējiem Lielbritānijā gaida, ka darbinieki vismaz daļēji atgriezīsies birojā. Aizņemtākas dienas būs pirmdienas un otrdienas, kad tradicionāli notiek plānošanas sapulces.

Šis ir tikai kārtējais apliecinājums ekspertu teiktajam, ka pandēmija būtiski izmainīs to kā cilvēki strādā. Tomēr tas arī rada bažas, jo strādāšana no mājām samazinās cilvēku skaitu pilsētā, kas savukārt var negatīvi ietekmēt uzņēmumus, kuri paļaujas uz garāmgājējiem un apkārtnē strādājošajiem, piemēram, ēdinātāji.

Vienlaikus eksperti saskata arī ieguvumus. "Hibrīdā strādāšana varētu radīt jaunas darba iespējas cilvēkiem, kuri iepriekš to nevarēja darba atrašanās vietas, veselības problēmu vai citu pienākumu dēļ," komentējusi "LinkedIn" pārstāve Dženīna Čemberlina.

Taču citi brīdina, ka tieši attālās strādāšanas iespējas varētu likt britiem zaudēt sešus miljonus darbavietu cilvēkiem, kas dzīvo citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!