Foto: Reuters/Scanpix
Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmuma ieviest iespaidīgu tirdzniecības embargo Rietumvalstu importam un eksportam, Maskavā atsevišķu veikalu plaukti jau kļuvuši krietni vien tukšāki, vēsta Rietumu un Ukrainas mediji.

Pagaidām informācija un pirmās bildes par tukšajiem plauktiem sastopamas sociālajos tīklos "Twitter" un "Facebook". Klusēšana par tukšajiem Maskavas veikalu plauktiem esot skaidrojama arī ar lielo tirgotāju patriotismu un optimismu, jo nu ārzemju importa preces vairs "netraucēšot" Krievijā ražotajiem produktiem - par šādu noskaņojumu vēsta Krievijas mediji.

Šādu uzstādījumu minējis arī Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs, sacīdams, ka importa embargo ir iespēja vietējiem ražotājiem. Vairākos veikalos konkrētām pārtikas preču grupām, lielākoties dārzeņiem un augļiem, uzlikti arī pārdošanas apjoma ierobežojumi. Piemēram, dažos veikalos dienā viena persona nevar iegādāties vairāk nekā piecus kilogramus pārtikas, vēsta "gazeta.ua."

Savukārt "The Guardian" apskatniece Maskavā Natālija Ivanova norāda, ka nav grūti pamanīt tukšākos veikalu plauktus, taču šobrīd šķietot, ka produktu trūkums vairāk varētu patraucēt bagātākajam sabiedrības slānim, kas vairs nevarēs tik viegli tikt pie dažādiem izsmalcinātiem sieriem. Savukārt sabiedrības vidusslāni drīzāk vairāk ietekmēs nevis produktu trūkums, bet gan inflācija un kopējais cenu kāpums.







Jau vēstīts, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!