Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas biznesmeņiem jābūt gataviem pārslēgt savu līdzšinējo produkcijas ražošanu uz ražošanu militārām vajadzībām, sacīja valsts prezidents Vladimirs Putins, kurš Sočos piedalījās konferencē kopā ar militārajiem līderiem, trešdien vēsta "Independent".

"Viens no mūsu svarīgākajiem militārās drošības aspektiem ir mūsu ekonomiskā spēja konkrētā laika posmā palielināt militāro ražošanu," sacīja Putins.

"Lai to panāktu, neatkarīgi no īpašumtiesībām, visiem stratēģiskajiem un vienkārši lielajiem uzņēmumiem jābūt gataviem," pauda Krievijas līderis.

Savukārt dienu vēlāk Krievijas prezidents pauda, ka nepieciešams panākt Rietumus militārajā tehnikā. "Mūsu armijai un jūras spēkiem jābūt vislabākajam ekipējumam - labākam nekā ārvalstniekiem," sacīja Putins, piebilstot, " ja mēs vēlamies uzvarēt - mums jābūt labākiem".

Jau ziņots, ka oktobrī Putins parakstījis dekrētu, ar kuru ir dota atļauja Krievijas spēkos uz līguma pamata dienošiem ārvalstu pilsoņiem piedalīties Krievijas militārajās operācijās ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!