Foto: Publicitātes foto

Austrālijas aviokompānija "Qantas Airways" otrdien paziņoja, ka gatavojas samazināt izmaksas par diviem miljardiem Austrālijas dolāru (1,3 miljardiem eiro), taču atteicās apstiprināt vai noliegt medijos izskanējušo informāciju par tās plāniem likvidēt 5000 darba vietu.

"Qantas Airways", kuras darbību negatīvi ietekmējušas augstās degvielas cenas un sīvā konkurence, jau decembrī paziņoja par plāniem likvidēt 1000 darba vietu un prognozēja, ka biznesa gada pirmajos sešos mēnešos tiks ciesti ievērojami zaudējumi.

Aviokompānijas finanšu rezultāti paredzēti ceturtdien, un laikraksts "Sydney Daily Telegraph", atsaucoties uz kādu "Qantas Airways" informācijas avotu, norāda, ka likvidējamo darba vietu skaits būs krietni lielāks, lidsabiedrībai restrukturizējot savu darbību, lai pārliecinātu valdību, ka tā ir pelnījusi valsts palīdzību.

"Sydney Daily Telegraph" arī vēsta, ka "Qantas Airways" plāno pārdot daļu terminālu.

Tikmēr aviosabiedrība sīkākus komentārus par šo informāciju nesniedz.
Kā ziņots, Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots jau februāra sākumā izteicās, ka grūtībās nonākušajā valsts aviokompānijā "Qantas Airways" nodokļu maksātāju nauda netiks iepludināta, taču vienlaikus viņš pauda iespēju atvieglot ierobežojumus attiecībā uz ārvalstu īpašumtiesībām uzņēmumā.

"Qantas Airways" lūgusi valdību atvieglot ārvalstu investīciju ierobežojumus vai nodrošināt valsts finansiālu palīdzību, lai uzlabotu lidsabiedrības darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!