Reaģējot uz Eiropas Savienības (ES) jaunajām sankcijām pret Krieviju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien, 12. augustā, aicināja stiprināt sadarbību ar Ķīnu un bijušajām Padomju Republikas valstīm Centrālāzijā.

Putins tieši nekomentēja ES jaunās sankcijas pret Krieviju, bet aicināja nostiprināt ekonomiskās attiecības ar Āzijas valstīm un īpaši Ķīnu, lai mazinātu sankciju ietekmi uz Krievijas ekonomiku.

Krievijas prezidents piektdien, 12. septembrī, Šanhajas Sadarbības organizācijas samitā Tadžikistānā norādīja, ka „situācija pasaulē ir sarežģīta” un aicināja Āzijas valstis „uzlabot mijiedarbības efektivitāti” ar Krieviju.

Putins skaidroja, ka samita laikā valstu līderi apsprieda situāciju Ukrainā. Un, paužot bažas par stāvokli pasaules ekonomikā, viņš piebilda, ka jāaktualizē un jāīsteno Šanhajas Sadarbības organizācijas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības programma.

Šanhajas Sadarbības organizācijā darbojas: Ķīna, Krievija, Tadžikistāna, Kazahstāna, Kirgizstāna un Uzbekistāna.

Jau vēstīts, ka piektdien spēkā stājušās jaunās ES sankcijas pret Krieviju, vēsta oficiālais ES žurnāls.

Jaunās sankcijas vērstas pret konkrētiem Krievijas ekonomikas sektoriem banku, enerģētikas, aizsardzības un finanšu jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!