Foto: Reuters/Scanpix
Reaģējot uz ziņām par plāniem rekapitalizēt Eiropas Savienības (ES) bankas un veikt pasākumus eiro zonas krīzes apturēšanai, Eiropas lielākajos akciju tirgos trešdien sākusies atveseļošanās.

Londonā akciju cenas līdz pēcpusdienai bija cēlušās par 2%. Labvēlīgo tendenci nespēja ietekmēt vājie statistikas dati, kas liecināja, ka Lielbritānijas iekšzemes kopprodukts (IKP) otrajā ceturksnī pieaudzis tikai par 0,1%, nesasniedzot prognozes.

Frankfurtē akciju cenas pieauga par 3,68% un Parīzē – par 3,29%. Savukārt Milānā akcijas sadārdzinājās par 1,59%, lai gan reitingu aģentūra "Moody's" pazemināja Itālijas reitingu par trim pakāpēm, par iemeslu minot drūmās perspektīvas izaugsmes un ilgtermiņa parāda finansēšanas jomā.

Eiropas Komisija otrdien paziņoja, ka ES valstis ir sākušas strādāt pie saskaņota plāna, lai rekapitalizētu bankas un nepieļautu, ka parādu krīze pārtop par banku krīzi. Bažas par banku krīzes izcelšanos saasinājās saistībā ar problēmām Beļģijas un Francijas bankā "Dexia", kuras akcijas cena otrdien zaudēja 37% vērtības.

Savukārt eiro trešdien nonāca zem spiediena Itālijas reitinga pazemināšanas dēļ. Tirdzniecībā Londonā eiro kurss kritās līdz to 1,3291 ASV dolāram pretstatā 1,3338 ASV dolāriem otrdien tirgus slēgšanas brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!