Foto: AP/Scanpix

Kārtējā neveiksme piemeklējusi "Boeing" bēdīgi slaveno lidaparātu "787 Dreamliner" - piloti reisa laikā no Somijas lidmašīnas vadības panelī ieraudzījuši brīdinājuma signālus, kas liecinot par problēmām ar akumulatora sistēmu, vēsta „Theguardian”.

Reisa izpildītājs - Japānas aviokompānija "Japan Airlines" (JAL) - pavēstīja, ka piektdien lidmašīnā piloti manījuši brīdinājuma signālus, kas norādot uz akumulatoru, kas pieslēgti lidmašīnas papildus enerģijas ierīcēm, problēmām.

Tehniskie traucējumi, kuru cēloņi vēl nav publiskoti, gan neesot kavējuši lidmašīnai izpildīt savu reisu un no Somijas ierasties Tokijā. 

Jau vēstīts, ka "Boeing" ražotajām lidmašīnām "787 Dreamliner" gada sākumā tika konstatēti vairāki defekti, liekot ASV Federālajai civilās aviācijas pārvaldei (FAA) izziņot trauksmi, kuras dēļ pārtraukti lidojumi ar visām pasaulē līdz šim piegādātajām 50 "Dreamliner" lidmašīnām.Aviācijas regulatori iepriekš paziņoja, ka neizsludinās atļauju lidojumiem ar "Dreamliner" lidmašīnām, kamēr netiks atrisinātas problēmas ar to akumulatoru sistēmu.

Pēc vairākus mēnešus ilgušas izmeklēšanas FAA aprīļa beigās oficiāli apstiprināja "Boeing" piedāvāto risinājumu "787 Dreamliner" lidmašīnu akumulatoru problēmām, taču arī kopš aprīļa lidmašīnas modeli skārušas vairākas tehniskas neveiksmes.

„Dreamliner" Lidmašīnas modeļi tiek būvēti Everetā, Vašingtonas apgabalā. Rūpnīcas celtne ir pasaulē lielākā būve, ņemot vērā celtnes platību - tie ir 399 480 kvadrātmetri. Piedāvājam aplūkot rūpnīcas darba ikdienu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!