Foto: DELFI
Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Revolut" nolēmis nedaudz atlikt savas specializētās bankas darbības Lietuvā sākšanu, kas bija plānota šā gada pirmajā pusē, ziņu aģentūru BNS informēja kompānijas preses pārstāve Antonija Grīna.

Pēc viņas teiktā, tagad bankas darbību paredzēts sākt šā gada otrajā pusgadā.

Komentējot neseno Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta vadītāja Antona Mikuļska paziņojumu, ka "Revolut" darbība Lietuvā varētu radīt problēmas, viņa sacīja, ka "Revolut" turpina meklēt veidus, kā vēl vairāk pastiprināt savas drošības sistēmas.

""Revolut" darbojas stingri regulētos tirgos visā pasaulē un turpina meklēt veidus, kā stiprināt savas jau tā spēcīgās drošības sistēmas un procesus. Mēs joprojām esam apņēmības pilni sākt darbību Lietuvā," teica Grīna.

Lietuvas parlaments uzdeva valdības komisijai, kas izvērtē stratēģisko kompāniju darījumus, vēlreiz pārbaudīt "Revolut" uzticamību. Izmeklēšanas sākums bija paredzēts šonedēļ. Valdības kanclera vietnieks Almins Mačulis sacīja, ka novērtējuma sagatavošanai būs nepieciešams apmēram mēnesis laika.

""Revolut" nav nekā slēpjama, un mēs vienmēr savu pieteikumu un saziņu ar Lietuvas regulatoriem esam veidojuši pilnībā caurskatāmi un turpināsim tā darīt," teica Grīna.

Tas būs jau trešais "Revolut" novērtējums. Pirmajos divos tika secināts, ka "Revolut" nerada draudus Lietuvas nacionālajai drošībai.

"Revolut" dibinātājs un vadītājs Nikolajs Storonskis noliedzis saistību ar Krievijas varasiestādēm un uzsvēris, ka šādas apsūdzības esot balstītas nepatiesos apgalvojumos un savstarpēji nesaistītos faktos.

Jau vēstīts, ka Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta Naudas atmazgāšanas novēršanas pārvaldes priekšnieks Viļus Pečkaitis pauda pārliecību, ka pastāv augsts risks, ka Lietuvas finanšu sistēmā caur Lielbritāniju, kur autovadītāja apliecības iegūšana ir vienkārša, var nonākt personas no reģioniem, kur darbojas teroristiskas organizācijas.

Lietuvas Bankas pārstāvji paziņojuši, ka "Revolut" bankas licence izsniegta pēc tam, kad novērtēti ne tikai finanšu riski, bet arī uzņēmuma radītie izaicinājumi valsts drošībai, kā arī politiskie un ģeopolitiskie riski.

Specializētas bankas licence Lietuvā "Revolut" tika piešķirta pagājušā gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!