Foto: Publicitātes foto
"Revolut" devis iespēju lielākajai daļai no saviem vairāk nekā 2000 darbiniekiem izvēlēties, kad un cik bieži viņi vēlētos strādāt no mājām vai doties uz darba vietu. Reaģējot uz darbinieku atsauksmēm, jaunajā "RevLabs" (uzņēmuma nekustamā īpašuma stratēģija) aptuveni 70% platības būs atvēlēta sadarbības veidošanai un komandas darbam, informē uzņēmums.

Koronavīrusa uzliesmojuma sākumā 2020. gada pirmajā pusē "Revolut" ieviesa hibrīddarba politiku. Kopš 2020. gada marta beigām viss finanšu tehnoloģiju darbaspēks ir strādājis tikai no mājām, kas pakalpojumu sniegšanā ir izraisījis tikai minimālus traucējumus. Uzņēmumā norāda, ka darbinieki ir labi pielāgojušies attālinātam darbam, liecina iekšējā aptauja – 98% apgalvoja, ka ir labi pielāgojušies, un 90% komandas vadītāju norādīja, ka darba ražīgumu tas neietekmē. Vienlaikus 65% darbinieku teica, ka gribētu saglabāt iespēju atkarībā no vēlēšanās ierasties birojā, piemēram, situācijās, kad pietrūkst kolēģu un iespēju klātienē apmainīties idejām.

Šīs aptaujas dati parādīja arī, ka, lai arī komandas strādā attālināti, 92% darbinieku vērtēja, ka viņu individuālais darba ražīgums nav mainījies vai arī, ja ir notikušas kādas izmaiņas, tās ir pozitīvas. 80% darbinieku uzskatīja, ka komandas sadarbība nav mainījusies vai ietekme uz to bijusi pozitīva, un 96% darbinieku uzskatīja, ka komandas sniegums nav ietekmēts negatīvi vai tas pat piedzīvo pozitīvas pārmaiņas.

"RevLabs" tiks veidota tā, lai atvieglotu sadarbības iespējas un komandas darbu, sadarbībai atvēlot aptuveni 70% no biroja platības. Jaunais formāts nodrošinās darbinieku skaita pieaugumu un telpas radošai domāšanai, prāta vētrām, apmācībai un zināšanu apmaiņai – dažus no saskarsmes veidiem, kas cilvēkiem pietrūkst karantīnas laikā. Būs arī klusās zonas un vieta sanāksmēm ārpus biroja. 2021. gada laikā "Revolut" plāno atvērt "RevLabs" telpas jaunās vietās, kur tās nekad iepriekš nav bijušas, bet pašreizējos birojus pakāpeniski pielāgos šim jaunajam modelim.

"Mūsu darbinieki teic, ka viņiem ļoti patīk līdzsvars, ko viņi savā dzīvē ieguvuši, strādājot no mājām. Tomēr vienlaikus darbinieki minēja, ka viņiem pietrūkst kolēģu un iespēju aci pret aci sadarboties galvenajos projektos, kā arī līdzsvarot ērtības mājās ar birojā sajūtamo draudzīgo garu," teic "Revolut" Cilvēkresursu departamenta vicepriekšsēdētājs Džims Makdugals (Jim MacDougall).

Uzņēmumā teic, ka desmit mēneši attālinātā darba ir parādījuši, ka elastīgums pozitīvi ietekmē gan darbiniekus, gan arī uzņēmumu, un "Revolut" ir labi pielāgojies šim jaunajam darba veidam, jo tā sistēmas galvenokārt ir balstītas mākoņpakalpojumos, līdz ar to uzņēmums var turpināties darboties kā parasti. 86% "Revolut" darbinieku uzskata, ka galvenā attālinātā darba priekšrocība ir tas, ka nav jātērē laiks ceļā uz darbu un no tā, savukārt 60% norāda uz iespēju saglabāt labāku darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!