Foto: LETA

Mazumtirgotājs "Rimi Baltic", kas pārvalda "Rimi" veikalu ķēdi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, pārtraucis iegādāties produktus no kartona un papīra izstrādājumu ražotāja "Grigeo", kura neattīrītie notekūdeņi nonākusi Kuršu jomā, informēja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Kompānijā informē, ka lēmums ir spēkā, iekams tiks saņemta tālāka informācija, kas apstiprinās, ka sperti visi nepieciešamie soļi, lai novērstu piesārņojuma riskus dabai.

""Rimi" ir ļoti stingra nostāja korporatīvās atbildības jautājumos, kur vides aizsardzībai ir būtiska loma. Mēs lūdzam saviem piegādātājiem arī ievērot šo politiku, un šajā gadījumā mēs gribam būt par 100% pārliecināti, ka visas kļūdas ir novērstas," uzsvēra "Rimi Baltic" valdes priekšsēdētājs Edgars Sesemans.

"Rimi Baltic" neuzsāks jaunas akcijas jau piegādātajiem "Grigeo" produktiem, un šajā laikā ar piegādātāju netiks slēgti jauni līgumi.

Jau ziņots, ka Lietuvas Vides aizsardzības departamenta pārstāvji 7. janvāra naktī veica kopēju inspekciju un atklāja, ka notekūdeņi no "Grigeo Klaipeda" tiek novadīti Kuršu jomā pilnībā vai daļēji neattīrīti.

Tajā pašā dienā uzņēmumam tika uzdots rīkojums pārtraukt vides piesārņošanu ar neattīrītiem notekūdeņiem. Uzņēmums pārtrauca neattīrītu notekūdeņu novadi un sāka tos attīrīt caur Klaipēdas ūdens sistēmu.

Tikmēr Klaipēdas apgabala prokuratūra sadarbībā ar Klaipēdas apriņķa policiju veic pirmstiesas izmeklēšanu par vides piesārņojumu. Saskaņā ar pirmstiesas izmeklēšanas provizoriskajiem datiem, reģistrētā piesārņojuma avots varētu būt "Grigeo Klaipeda" ražotne. Pašlaik apsūdzības vēl nav izvirzītas.

Jau ziņots, ka "Grigeo" prezidents un lielākais akcionārs Gintauts Pangonis izteicies, ka notekūdeņi no Klaipēdas uzņēmuma varētu būt nonākuši jomā tehniska bojājuma dēļ, nevis apzinātas ļaunprātības rezultātā, savukārt Lietuvas vides ministrs Ķēstutis Mažeika viņa teikto nosaucis par ciniskiem meliem un norādījis, ka saskaņā ar provizorisku informāciju kopējais kaitējums, ko radījuši "Grigeo Klaipeda" noplūdinātie neattīrītie notekūdeņi, varētu sasniegt 60 miljonus eiro.

Kartona ražošanas uzņēmuma pārstāvji 8. janvārī vides aizsardzības speciālistus informēja, ka neattīrītu notekūdeņu iepludināšana Kuršu jomā pārtraukta.

Zviedrijas uzņēmumu grupā "ICA Gruppen" ietilpstošais uzņēmums "Rimi Baltic" Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pārvalda 270 "Rimi" veikalus, liecina informācija kompānijas mājas lapā.

Latvijā "Rimi" veikalus pārvalda SIA "Rimi Latvia", kas 2018. gadā strādāja ar 893,692 miljonu eiro apgrozījumu un 45,305 miljonu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!