Foto: AFP/Scanpix

Pēc Grieķijas-Bulgārijas gāzesvada nodošanas ekspluatācijā ceturtdien Rumānijai ir iespēja piegadāt dabasgāzi Moldovai un Ukrainai, paziņoja Rumānijas premjerministrs Nikolaje Čuke.

"Pēc būtības šis gāzesvads savienos tīklu, kas šķērso Anatoliju un Adrijas jūru, kā arī pieslēgsies cauruļvadam BRUA, tādējādi nodrošinot gāzes piegādes Bulgārijai un Rumānijai," Čuke sacīja preses konferencē ar Grieķijas premjeru Kiriaku Micotaki.

"Un, protams, mēs varēsim nodrošināt gāzes piegādes mūsu austrumu partneriem - Ukrainai un Moldovas Republikai, un citām valstīm pēc šī gāzes tīkla sadales shēmas," piebilda Rumānijas premjers.

Ukraina jau kopš 2014. gada saņem gāzi no avotiem ārpus Krievijas, bet Moldova ir pilnīgi atkarīga no gāzes piegādēm, kuras veic Krievijas koncerns "Gazprom".

Pēc Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusa piešķiršanas Moldovai Krievijas Drošības padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Medvedevs piedraudēja, ka Krievija veiks pasākumus, atbildot uz Moldovas pievienošanos sankcijām pret Krieviju. Viens no šiem pasākumiem ir gāzes piegādes pārtraukšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!