Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrijas zemo cenu aviokompānija "Laudamotion" otrdien, 29. janvārī, apstiprināja, ka Eiropas lielākā aviokompānija "Ryanair" decembrī ir nopirkusi visu uzņēmuma "Laudamotion GmbH" akciju paketi.

Līdz ar "Ryanair" atbalstu "Laudamotion" ir ķēries pie vairākām pārmaiņām uzņēmumā. Līdz šī gada vasarai tiek plānots palielināt gaisa flotes apmēru no 19 līdz 25 lidmašīnām. Savukārt 2020. gada vasarā tiek plānots, ka uzņēmuma rīcībā būs 30 "Airbus" lidmašīnas, kas ļaus palielināt "Lauda" pārvadājumus – pirmajā gadā tie būs četri miljoni pasažieri, otrajā gadā – seši miljoni pasažieru, bet trešajā – 7,5 miljoni pasažieri. Šīs pārmaiņas uzņēmums cer realizēt līdz 2021. gadam.

Tāpat "Laudamotion" ir apņēmies gadu laikā palielināt lidmašīnu skaitu četrās bāzes pilsētās. Vīnē būs no četrām līdz astoņām lidmašīnām, Diseldorfā – septiņas, Štutgardē – trīs, bet Palmā – divas lidmašīnas. Tiek plānots, ka Vīnē 2019. gada ziemā skaits palielināsies līdz 11 lidmašīnām, kas padarīs "Laudamotion" par otru lielāko aviokompāniju Vīnē. Tiek plānots arī atklāt vairākus jaunus maršrutus no šīm pilsētām, ko plāno paziņot nākamajā mēnesī.

Uzņēmums otrdien paziņojis, ka tiks radītas jaunas darba vietas vairāk nekā 400 pilotiem, stjuartiem un tehniskajiem darbiniekiem četrās bāzes pilsētās.

Aviokompānijas vadītājs Andreass Grubers skaidroja, ka uzņēmums plāno turpmāko trīs gadu laikā attīstīties līdz 10 miljoniem pasažieru gadā: "Mēs turpināsim piedāvāt mūsu klientiem Vīnē, Štutgardē, Diseldorfā un Palmā zemākās gaisa pārvadājumu cenas jaunajās "Airbus" lidmašīnās ar labu "Lauda" servisu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!