Foto: AFP/Scanpix

Nedaudz sākusi samazināties Ņujorkas fondu biržā izlikto mikroblogošanas vietnes “Twittet” akciju vērtība, kas samazinājusies par 4% un nokritusi līdz 43 ASV dolāriem, vēsta ārvalstu mediji.

Kopumā dienas laikā akcijas kļuvušas par 7% lētākas, taču, par neskatoties uz to, akciju vērtība pārsniedz 40 ASV dolārus.

Akciju cena sākusi samazināties pēc tam, kad 7.novembrī "Twitter" debitēja biržā. Tiek lēsts, ka akciju vērtības samazinājums gan ticis gaidīts, taču ne ātrāk kā nākamajā nedēļā, vēsta mediji.

Jau vēstīts, ka sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) sesijas sākumā bija  26 dolāru (13,52 latu) par kapitāldaļu, tādējādi sesijas noslēguma 44,9 dolāri (23,34 lati) kopumā veido 73% akciju vērtības palielinājumu.

Kopumā pēc pirmās akciju kotēšanas dienas "Twitter" tirgus vērtība sasniedza 31 miljardu dolāru (16,1 miljards latu).

Kopumā biržā notirgoti vairāk nekā 13 miljoni kompānijas kapitāldaļu, tādējādi šī tirdzniecības sesijas pirmā diena kļuvusi par lielāko tehnoloģiju kompāniju veiksmi kopš "Facebook" akciju kotēšanas.

"Twitter" akcijas kotēt izvēlējusies Ņujorkas fondu biržā NYSE. Analītiķi lēš, ka šāds solis pieņemts pēc "Facebook" bēdīgās pieredzes "Nasdaq" biržā, kurā ASV lielākie tehnoloģiju uzņēmumi parasti kotē savas akcijas.

"Twitter" ir ASV radīts sociālais tīkls. To 2006. gadā Sanfrancisko izveidoja amerikāņu programmatūru speciālists Džeks Dorsijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!