Foto: Publicitātes attēli

Trešdien biržā "Nasdaq Tallinn" sākas nekustamā īpašuma attīstītāja AS "Hepsor", kas darbojas Igaunijas un Latvijas tirgū, akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), teikts biržas "Nasdaq Riga" paziņojumā.

IPO norisināsies līdz 19. novembra pulksten 15.30. Norēķinu datums parakstīšanās procesam ir 24. novembris.

Kopā tiek piedāvāta līdz 777 001 akcija plus līdz 77 700 papildu akcijām, ko var piešķirt, ja pieprasījums pārsniedz piedāvājumu. IPO akcijas tiek piedāvātas investoriem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Izsolē var tikt ievietoti uzdevumi tikai ar piedāvājuma cenu 11,7 eiro par akciju.

"Hepsor" pārstāvji informēja, ka ar IPO palīdzību uzņēmums vēlas piesaistīt līdz desmit miljoniem eiro.

Ar IPO iegūtajiem līdzekļiem tiks finansēti plānošanas stadijā esošie nekustamo īpašumu attīstības projekti. Patlaban uzņēmuma portfelī ir 20 jauni attīstības projekti, kuru kopējā platība ir 140 000 kvadrātmetru.

"Hepsor" valdes loceklis Henrijs Lakss norāda, ka vietējā tirgū uzņēmuma attīstības portfelis ir ļoti spēcīgs, tāpēc viņš ir pārliecināts, ka "Hepsor" turpinās strauji augt. Ņemot vērā, ka uzņēmums ir orientēts uz izaugsmi, tuvākajos gados nav plānots izmaksāt dividendes.

Pērn, salīdzinot ar 2019. gadu, "Hepsor" grupas kopējais apgrozījums pieauga par 98%, sasniedzot 38,8 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa attiecīgajā periodā pieauga par 115%, sasniedzot 2,9 miljonus eiro.

Latvijā 2020. gadā "Hepsor" grupas uzņēmuma pārdošanas ieņēmumi sasniedza 4,9 miljonus eiro, veidojot gandrīz 13% no kopējiem grupas pārdošanas ieņēmumiem.

Viens no lielākajiem uzņēmuma attīstības projektiem Latvijā ir multifunkcionāls A klases biznesa komplekss "Krasta City", ko plānots īstenot tuvāko desmit gadu laikā. Savukārt Tallinā tas ir Rūpnīcu kvartāls ("Manufaktuuri Põhja"), kas sastāvēs no divām jaunām daudzdzīvokļu ēkām ar 154 dzīvokļiem un rekonstruētu "Baltic Manufactory" rūpnīcas ēku, kurā atradīsies 400 dzīvokļi un 6000 kvadrātmetru iznomājamas komercplatības.

Jau iepriekš ziņots, ka patlaban Rīgā ir sākta jauna biznesa kompleksa būvniecība, kas sastāvēs no divām kārtām un kura kopējā platība būs vairāk nekā 11 000 kvadrātmetri. Tāpat šī gada vasaras nobeigumā sākās arī dzīvojamā kvartāla "Kuldīgas parks" celtniecība, kur būs pieejami 116 divu, trīs un četristabu dzīvokļi.

"Hepsor Group" dibinātāji un īpašnieki ir Andress Parloja (33,25%), Kristjans Mitts (33,25%), Henrijs Lakss (16,6%) un finanšu investors Lauri Meidla (16,9%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!