Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas koncerns "Samsung Electronics" ("Samsung") ir apsteidzis Somijas "Nokia" un kļuvis par pasaules lielāko mobilo telefonu ražotāju, vēsta raidorganizācija BBC, atsaucoties ar izpētes firmas "Strategy Analytics" datiem.

"Nokia" 14 gadus bija mobilo telefonu ražošanas tirgus līderis, taču šī gada pirmajā ceturksnī "Samsung" saražoja 93,5 miljonus telefonu, bet "Nokia" - gandrīz 82,7 miljonus telefonu.

Saskaņā ar "Strategy Analytics" datiem, "Samsung" tirgus daļa mobilo telefonu segmentā šogad pirmajā ceturksnī sasniegusi 25,4%, kamēr "Nokia" tā bija 22,5%. 9,5% tirgus daļa bija ASV bāzētajam koncernam "Apple", kas šā gad pirmajā ceturksnī saražoja 35,1 miljonu mobilo tālruņu. Pārējās kompānijas saražojušas 156,7 miljonus mobilo tālruņu.

Raidorganizācija BBC atzīmē, ka "Samsung" arī paziņojis par augstāko ceturkšņa laikā gūto peļņu kopš 2008.gada. Kompānijas neto peļņa šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 4,5 miljardus dolāru, kas, salīdzinot ar "Samsung" pērn visa gada laikā nopelnīto, ir par 81% vairāk.

Sagaidāms, ka globālais pieprasījums pēc viedtālruņiem tuvākajos gados turpinās pieaugt – šogad viedtālruņu ražošanas apjomi pieaugs par trešdaļu jeb līdz 659,8 miljoniem vienību, liecina izpētes firmas "IDC" prognoze.

"Samsung", pēc analītiķu sacītā, ir labi pozicionējies savas tirgus daļas audzēšanā, tomēr arī citi viedtālruņu ražotāji ir apņēmības pilni piedāvāt tirgū jaunus produktus un gūt labumus no strauji augošā tirgus.

"Samsung" ir sīva konkurences cīņa ar tās sekotājiem un sāncenšiem– "Apple", "Nokia" un Taivānas "HTC". Dienvidkorejas koncerna pozīcijas mobilo tālruņu tirgū šā gada otrajā pusē varētu vājināties līdz ar iespējamo "Apple" jaunās viedtālruņa versijas – "iPhone 5" – laišanu tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!