Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmuma "Samsung Electronics Co." peļņa šī gada pirmajos 3 mēnešos bija 7,15 triljoni vonu (3,5 miljardu latu), kas ir par 42% vairāk nekā pērn iespētais, ziņo portāls „The Wall street journal”.

Veiksmīgie rezultāti skaidrojami ar viedtālruņu tirdzniecības rādītājiem. Tas noticis, kad pirms pāris dienām „Samsung” sīvākais konkurents „Apple” paziņoja, ka neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, uzņēmuma ceturkšņa peļņa piedzīvojusi pirmo kritumu pēdējo desmit gadu laikā. ASV kompānijas peļņa bija 9,5 miljardu dolāru (5,1 miljardam latu) liela.

„Samsung” pērn pārspēja „Apple” viedtālruņu tirgū, un kļuva par lielāko šo ierīču tirgotāju pasaulē. Eksperti „Samsung” veiksmi skaidro ar to, ka tā pārdod daudz plašāka klāsta un lētākus viedtālruņus nekā „Apple”.

Jau ziņots, ka tiesa pērn ASV Kalifornijas štata pilsētā Sanhosē nosprieda, ka "Samsung" ir pārkāpusi "Apple" patentus, un lika "Samsung" samaksāt "Apple" 1,049 miljardu ASV dolāru (588 miljonu latu) kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!