Foto: LETA

Krievijai piederošā minerālūdens "Borjomi" izplatītājs "IDS Borjomi Europe" pērn Lietuvā strādājis ar 380 000 eiro zaudējumiem pretstatā 780 000 eiro peļņai 2021. gadā, liecina Lietuvas Reģistru centrā iesniegtais finanšu pārskats.

Lietuvas kompānijas ieņēmumi pērn sarukuši līdz 8,9 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 22,5 miljoniem eiro 2021.gadā.

Reģistru centrā iesniegtajos dokumentos "IDS Borjomi Europe" norādīja, ka tā vienīgais īpašnieks ir Nīderlandes Antiļās reģistrēts uzņēmums "IDS Borjomi Beverage".

Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta sniegtā informācija liecina, ka visas Lietuvas kompānijas kapitāldaļas ir iesaldētas.

Krievijas kompānijā "IDS Borjomi International" 60% pieder Krievijas finanšu un rūpniecības konsorcijam "Alfa", kura patiesā labuma guvēji ir Rietumvalstu sankciju sarakstos saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā.

Sankcijas "IDS Borjomi Europe" noteiktas, jo uzņēmums ir saistīts ar Krievijas oligarhiem Pjotru Avenu, Mihailu Fridmanu, Alekseju Kuzmičevu un Germanu Hanu.

"Alfa" noteikto Rietumu sankciju dēļ pagājušā gada pavasarī finansiālās grūtībās nonāca divas "IDS Borjomi Georgia" ražotnes Gruzijā, kas apturēja ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!