Foto: AFP/Scanpix

Krievijā divu dienu laikā iznīcināta 312 tonnas augu valsts un 36 tonnas dzīvnieku valsts produkcija, kas valstī ievesti, apejot Krievijas noteikto pārtikas embargo.

Kā norāda Krievijas Federālā veterinārā un fitosanitārā dienesta "Rosseļhoznadzor", tad pēdējā laikā aizturētas vairākas vērienīgas kravas ar pārtikas produktiem, kas tiek ievestas no citām valstīm ar viltotiem pavaddokumentiem.

Sanktpēterburgā, "Jūras zivju ostas" teritorijā atrasts konteiners ar Lietuvas izcelsmes sieru, kas bija marķēts kā Tofu siers no Ķīnas.

Omskas apgabalā aizturēta krava ar četrām tonnām cūku speķa bez marķējuma un zīmogiem, kas nonākusi no Kazahstānas ar viltotiem pavaddokumentiem.

Maskavā un tās apgabalā aizturētas gaļas kravas ar kopīgo svaru 1,483 tonnas, kas atvestas n Īrijas, Polijas un Lielbritānijas.

Brjanskas un Smoļenksas apgabalā izņemtas 180 tonnas ar ķiršiem, persikiem, nektarīniem un vīnogām. Krava tika ievesta ar sertifikātiem no Turcijas. Tiek norādīts, ka visa krava tika iznīcināta.

Jau vēstīts, ka Smoļenskas apgabalā poligonā "Gusino" ceturtdien ar traktoru sabrauktas sešas tonnas tomātu un vairāk nekā 55 tonnas nektarīnu un persiku, kuri bijuši ievesti no Eiropas Savienības.

Aģentūra "Interfax" norāda, ka sestdien nektarīnu, persiku un bumbieru iznīcināšanas apjoms sasniedzis 40 tonnas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!