Foto: AFP/Scanpix
Skandināvijas aviokompānija "SAS" paziņojusi, ka atceļ vairākus tūkstošus lidojumu, raksta ārvalstu mediji.

Šobrīd ceļojumu nozare atkopjas, pēc divu gadu ierobežojumiem viesnīcas Skandināvijā, ka rezervācijas sasniegušas pirmspandēmijas līmeni un varētu domāt, ka aviokompānijām jādomā par lidojumu skaita palielināšanu. Taču "SAS" rīcība ir krasi pretēja tirgum, raksta "lifeinnorway.net".

Uzņēmums apstiprinājis, ka atceļ aptuveni 4000 vasarā iecerēto lidojumu, kas ir aptuveni 5% no kopējā lidojumu skaita. Saskaņā ar "Dagens Industri", lidojumu skaita samazināšanu uzņēmums pamato ar darbinieku trūkumu un piegādes problēmām. Pilotu arodbiedrības gan ir niknas un uzskata, ka šai problēmai rodams vienkāršs risinājums.

"SAS" apstiprinājusi, ka lidojumu atcelšana ietekmēs visu tā ģeogrāfisko aptveri, tostarp, vietējos lidojumus Norvēģijā. "Iemesls? Tā ir dažādu faktoru kombinācija," sacījis "SAS" sabiedrisko attiecību direktors Knuts Mortens Johansens. "Mēs esam nolēmuši samazināt kapacitāti šajos vasaras mēnešos, sākot no maija līdz augustam. Pēc pandēmijas šī vasara ir prasīga. Mēs priecātos, ja nebūtu bijusi ne pandēmija, ne karš Ukrainā. Esam mēģinājuši risināt situāciju tik labi, cik vien iespējams, atceļot šos lidojumus laicīgi, lai parūpētos par pasažieriem, kurus tas ietekmē," viņš piebildis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!