Foto: AFP/Scanpix

Naftas cenas kļuvušas tik neprognozējamas, ka pat Saūda Arābijas naftas ministrs atsakās prognozēt, kā varētu mainīties naftas cenas tuvākajā laikā, viņš norādījis, ka tikai Dievs – Allāhs zina, kurp naftas cenas tiecas, vēsta portāls "Marketwatch.com".

Saūdu Arābijas naftas ministrs Ali Al Neimi jautāts, kā mainīsies naftas cenas un vai tas ietekmēs valsts ekonomiku, norādīja: "Neviens nevar noteikt naftas cenu, tas ir Allāha ziņā." Tāpat Ali Al Neimi izvairīgi atbildēja uz jautājumu, par to, kā varētu naftas cenas mainīties, ja valstī ienāktu nafta no citām valstīm, piemēram, Irānas: "Es neesmu noraizējies par Irānas jēlnaftu, tāpat es neparedzēšu, kāda būs cena. Ja es varētu paredzēt, es būtu kaut kur citur, spēlētu azartspēles."

Jau vēstīts, ka pasaules naftas cenas kritušās, reaģējot uz vēsturisko vienošanos ar Irānu par tās kodolprogrammas ierobežošanu. Ja vienošanās tiks pildīta, tiks atceltas arī rietumu noteiktās sankcijas Irānai un tas nozīmēs, ka šī valsts varēs palielināt naftas eksportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!