Foto: LETA

Savulaik populārā Manhetenas restorāna "Pure Food and Wine" īpašniece un šefpavāre Sarma Melngailis, kas Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) apsūdzēta par naudas izkrāpšanu un algu neizmaksāšanu, var tikt ieslodzīta uz 15 gadiem cietumā, vēsta "nypost.com".

Melngailis tika apcietināta Tenesī štatā un pašlaik iemaksātās drošības naudas 350 tūkstošu ASV dolāru apmērā ir uz brīvām kājām, tiesa gan, viņa ir spiesta iet uz tiesas sēdēm. Kā vēsta medijs, pašlaik uzņēmējai draud 15 gadus ilgs cietumsods.

Ziņots, ka Melngailis pazuda 2015. gada vasarā un kopš tā laika nebija kontaktējusies ar saviem biznesa partneriem, kā arī neizmaksāja algas 60 sava restorāna darbiniekiem, kuri iesniedza tiesā prasību par algas piedziņu. Viņa tika notverta kopā ar savu vīru šā gada maija vidū.

Viņi apsūdzēti par investoru līdzekļu izkrāpšanu 800 tūkstošu ASV dolāru apmērā, algu neizmaksāšanu darbiniekiem 40 tūkstošu ASV dolāru apmērā, kā arī nodokļu nemaksāšanu 400 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Melngailis, kura sevi iepriekš dēvēja par pārliecinātu vegāni, tika arestēta laikā, kad viņa pasūtīja siera picu. Policija uz pēdām bēdīgi slavenajai uzņēmējai nonākusi, pateicoties picas pasūtījumam.

Pēc notveršanas Melngailis paziņoja par šķiršanos, un viņas vīrs Entonijs Strangis aizvien atrodas ieslodzījumā, jo par viņu drošības nauda nav iemaksāta.

"nypost" ziņo, ka Melngailis pēdējā tiesas sēdē, kas notika šonedēļ, izskatījusies ļoti novārgusi un no komentāriem medijiem atteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!