Foto: AP/Scanpix
Šie uzņēmēji un viņu dibinātās kompānijas mūsdienās ir zināmas visā pasaulē, taču viņu stāstu sākums ne vienmēr bijis līdzens un gluds. Portāls "Delfi" iepazīstina ar septiņiem uzņēmējiem, kuri spītēja pirmajām neveiksmēm un guva iespaidīgus panākumus.

1.Henrijs Fords. Mēs viņu pazīstam kā "konveijera ražošanas" tēvu un "Ford Motor Company" dibinātāju, taču tie nebija zibenīgi panākumi. Faktiski viņa agrīnais bizness izgāzās un viņš izputēja piecreiz, pirms Fords nodibināja veiksminieci "Ford Motor Company".

2.Frenks Vinfrīds Vulvorts. Viņa vārds, iespējams, vairs nav labi zināms mūsdienās, bet savulaik viņš bija ASV vislabāk zināmais universālveikalu dibinātājs. Pirms sava biznesa uzsākšanas viņš strādāja galantērijas preču veikalā.

3.Soihiro Honda. Miljardu dolāru vērto biznesu Honda sāka ar neveiksmju sēriju un veiksmīgiem pavērsieniem. Viņu pēc intervijas inženiera darbā nepieņēma "Toyota Motor Corporation", liekot Hondam kādu laiku palikt bezdarbniekam. Viņš mājās sāka būvēt motorollerus, bet vēlāk sāka pats savu biznesu.

4.Akio Morita Varbūt jūs neesat dzirdējuši par viņu pašu, bet neapšaubāmi esat dzirdējuši par viņa kompāniju "Sony". Pirmais produkts bija rīsu katls, kas gan nelaimīgā kārtā ne tik daudz ļāva pagatavot rīsus, cik tos sadedzināja. Šī pirmā neveiksme Morito nelika apstāties, bet gan viņu un viņa partnerus vēl vairāk pamudināja radīt multimiljardu kompāniju.

5.Bils Geitss. Geitss tika atskaitīts no Hārvardas Universitātes un piedzīvoja sava pirmā biznesa neveiksmi, ko bija sācis kopā ar "Microsoft" līdzdibinātāju Polu Allenu. Tā kā pirmā ideja nenostrādāja, tad nākamās gan un viņam izdevās nodibināt globālo "Microsoft" impēriju.

6.Harlends Deivids Sanderss, kurš labāk pazīstams kā Pulkvedis Sanderss, kurš nodibinājis ātrās ēdināšanas restorānu tīklu " Kentucky Fried Chicken", iesākumā nebija veiksminieks. Faktiski, viņa slepenā cāļa pagatavošanas recepte tika vismaz 1000 reižu noraidīta, pirms restorāni to akceptēja.

7.Volts Disnejs. Mūsdienās kompānija pelna miljardus no filmām un tematiskajiem parkiem visā pasaulē, bet pašam Disnejam sākums bija grūts. Viņš tika atlaists no darba avīzē, jo viņam "trūka iztēles un nebija labu ideju". Pēc tam Disnejs nodarbojās ar vairākiem biznesiem, taču to mūžs nebija ilgs un noslēdzās ar bankrotu un izgāšanos. Tikai vēlāk viņam izdevās rast pašam savu panākumu recepti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!