Foto: DELFI
Lietuvas banka "Snoras" izvēlējusies īpatnēju klientu naudas investēšanas veidu - kā liecina "Delfi.lt" rīcībā esoša informācija, par cilvēku un uzņēmēju ieguldīto naudu banka iegādājusies pili Nicā, dzīvokļus Viļņas vecpilsētā un glaunus automobiļus.

Kā vēsta "Delfi.lt", atsaucoties uz portāla rīcībā esošo informāciju, visi īpašumi reģistrēti nevis uz nacionalizētās bankas akcionāru vārda, bet gan uz bankas un tās meitas kompāniju vārda, taču atstādinātie bankas vadītāji greznos īpašumums pārvalda kā savus.

Bankai piederošās 572 kvadrātmetrus plašās pils Nicā, no kuras paveras skats uz Vidusjūru, vērtība ir pieci miljoni eiro un tikpat liela vērtība ir arī "Snoras" īpašumiem Viļņas vecpilsētā.

Nicas villā ir greznas mēbeles un saskaņā ar "Delfi.lt" rīcībā esošo informāciju šīs pils atslēgas pieejamas kādam banķieru pārtāvim, kurš ir Francijas pilsonis. "Delfi.lt" vēsta, ka villa, greznās mēbeles, gleznas un citi dārgie priekšmeti tikuši pirkti nevis par bankas akcionāru vai vadītāju naudu, bet gan par pašas bankas līdzekļiem.

Tāpat "Delfi.lt" vēsta, ka bankai pieder arī liels dzīvoklis Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Trīs dzīvokļi Viļņas vecpilsētā par 17,58 miljoniem litu

Saskaņā ar "Delfi.lt" rīcībā esošo informāciju uz bankas vārada reģistrēti vismaz trīs grezni dzīvokļi Viļņas sirdī. Lielākā dzīvokļa vērtībā - 8,5 miljoni litu.

Tāpat bankai piederot arī 1200 kvadrātmetrus plaša ēka vecpilsētā.

Bankas nauda ieguldīta greznos auto - "Jaguar", "Porche", "Maybach"

"Delfi.lt" rīcībā esošā informācija liecina, ka banka naudu tērējusi ne vien dārgiem nekustamajiem īpašumiem, bet arī grezniem automobiļiem. Bankas īpašumu sarakstā ir viena "Maybach" markas automašīna, daži "Spyker" spēkrati, viens "Porche Cayenne Turbo" un grezns "Mercedes-Benz".

Saskaņā ar "Delfi.lt" rīcībā esošo informāciju vēl divi auto - "Jaguar" un "Spyker" - brauc pa Londonas ielām, kur pēdējos gadus dzīvo bankas galvenais akcionārs Vladimirs Antonovs.

Friklijs: Uz bankas "Snoras" vārda reģistrētie īpašumi izmantoti arī bankas īpašnieku personiskajām vajadzībām

Daļa bankas "Snoras" bilancē esošo glauno īpašumu tikusi izmantota arī bankas vadītāju personiskajām vajadzībām, norādījis nacionalizētās bankas pagaidu administrators Saimons Friklijs.

"Mums ir zināms, ka daļu nekustamo īpašumu, kas reģistrēts uz bankas vārda, bankas vadītāji izmantojuši savām vajadzībām. ŠObrīd nevaram pateikt, cik liela daļa īpašumu šādām vajadzībām izmantota - to vēl skaidrosim, tomēr šādi fakti ir bijuši," teicis Friklijs.

Jau vēstīts, ka Lietuvas Bankas valde trešdien nolēma uz laiku apturēt bankas "Snoras" darbību, savukārt Lietuvas valdība izmantoja Finanšu stabilitātes likumā paredzētās tiesības un ārkārtas sēdē lēma pārņemt visas bankas akcijas sabiedrības vajadzībām, lai maksimāli aizsargātu noguldītāju intereses un samazinātu iespējamos valsts izdevumus.

Kā paziņojis Lietuvas Bankas valdes priekšsēdētājs Vits Vasiļausks, bankā "Snoras" trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!