Foto: LETA
Bankas "Snoras" bijušā prezidenta un otra lielākā akcionāra Raimonda Baranauska advokāti trešdien sazinājušies ar Lietuvas Ģenerālprokuratūru, ceturtdien vēsta portāls "Lrytas.lt".

Pagaidām netiek izpausts, kuri Baranauska pārstāvji ieradušies tikties ar prokuroriem un par ko šīs tikšanās laikā runāts, bet Lietuvas tiesībsargājošajām iestādēm nodotas advokātu pilnvaras un ar bankas prezidenta lietu saistīti dokumenti.

Kā ziņots, Lietuvas ģenerālprokurors Darjus Valis otrdien parakstīja Eiropas aresta orderus nacionalizētās komercbankas bijušo īpašnieku Raimonda Baranauska un Vladimira Antonova aizturēšanai. Par to tika paziņots trešdien.

Viņiem izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielos apmēros un dokumentu viltošanu, bet Baranauskam arī par nolaidīgu grāmatvedību un amata stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Vēl trešdien izmeklētāji gan apgalvoja, ka nezina, kur šobrīd atrodas "Snoras" bijušie īpašnieki, bet solīja, ka viņi tiks meklēti.

Mediji izteica pieņēmumus, ka Baranausks varētu atrasties Ukrainā, bet vēlāk laikraksts "Respublika" ziņoja, ka abi bijušie bankas īpašnieki patlaban ir Lielbritānijā un savas pases nodevuši vietējām varasiestādēm.

Savukārt Baranausks ekskluzīvā intervijā šai avīzei atklāja, ka apsver iespēju Lielbritānijā pieprasīt politisko patvērumu, un apgalvoja, ka "Snoras" lieta ir politizēta. "Es jau tieku meklēts, lai gan publiski esmu deklarējis, ka esmu sasniedzams, un advokātiem ir zināmi mani telefona numuri," viņš paziņoja.

Pēc Baranauska teiktā, bankas pagaidu administrators Saimons Frīklijs pirms kāda laika pa elektronisko pastu sazinājies ar Antonovu un saņēmis atbildi, ka abi lielākie "Snoras" akcionāri "ir gatavi runāties, atbraukt, palīdzēt orientēties situācijā".

"Mūs atteicās pieņemt, bet katra diena bankai nes aizvien lielākus zaudējumus, jo visi ieņēmumi apstājušies. Acīmredzot tiek mēģināts panākt, lai "Snoras" zaudējumi ir pēc iespējas lielāki, un vēlāk parādīt, ka tos esam radījuši mēs," paziņojis bankas bijušais prezidents.

Raimonds Baranausks vadīja bankas "Snoras" valdi, bet Vladimirs Antonovs - uzraudzības padomi. Viņiem piederēja attiecīgi 25,31% un 68,1% bankas akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!