Foto: DELFI

Pagājušā gada nogalē Lietuvas valdības nacionalizētā komercbanka "Snoras", kurai uzsākta bankrota procedūra, tiks likvidēta, ceturtdienas vakarā nolēma bankas kreditoru komiteja, kas paziņoja, ka no 1.augusta taupības nolūkos vēl vairāk tiks samazināts bankā strādājošo skaits.

"Ceturtdien komiteja nolēma vērsties tiesā saistībā ar "Snoras" likvidāciju. Pēc tam, kad tiesa pieņems lēmumu par bankas likvidāciju, pilnā apjomā varēs sākties īpašuma realizācijas un citas bankrota procedūras," paziņoja "Snoras" kreditoru komitejas priekšsēdētāja, Noguldījumu un investīciju apdrošināšanas fonda pagaidu vadītāja Aurēlija Mažintiene.

Viņa norādīja, ka no 1.augusta plānots atlaist no darba daļu "Snoras" darbinieku, tādējādi ietaupot apmēram vienu miljonu litu (apmēram 200 tūkstošus latu) mēnesī.

"Mēs ņēmām vērā, ka bankas "Snoras" kredītu portfeļa administrēšanai nepieciešamas ne mazums administratīvo resursu, tādēļ atlikušajiem darbiniekiem līgumi tiks pagarināti par sešiem mēnešiem," piebilda Mažintiene.

"Snoras" kreditoru neapstrīdamo prasību summa ir 6,523 miljardi litu (1,33 miljardi latu).

Lielākā "Snoras" kreditora Lietuvas valsts Noguldījumu un investīciju apdrošināšanas fonda prasība pret banku ir 4,053 miljardi litu (827 miljoni latu), tomēr tiesa pagaidām ir atzinusi 3,799 miljardu litu (775 miljonu latu) pamatotību. Summa veido 60,7% no visām tiesas apstiprinātajām prasībām.

Pirmā "Snoras" kreditoru sanāksme notika 12.jūnijā.

"Snoras" ir atzīta par maksātnespējīgu, un ir atklāts, ka no tās ir aizplūduši lieli līdzekļi. Lietuvas valdība 16.novembrī izlēma banku nacionalizēt. 7.decembrī tika sākta "Snoras" bankrota procedūra.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 10.maijā nolēma anulēt "Latvijas Krājbankai" izsniegto licenci kredītiestādes darbībai. Šāds lēmums pieņemts, ievērojot, ka Rīgas apgabaltiesa pēc bankas administratora ierosinājuma 8.maijā nolēma sākt bankas bankrota procedūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!