Foto: EPA/Scanpix/LETA
Sociālais tīkls "Parler" ceturtdien paziņoja, ka tā plānotā pārdošana reperim Kanjem Vestam ir atsaukta apstākļos, kad Vests, kurš pazīstams arī kā Ye, turpina atsvešināt fanus un komerciālos partnerus savu antisemītisko izteikumu dēļ.

""Parlement Technologies" grib apstiprināt, ka kompānija ir vienojusies ar Ye par atteikšanos no "Parler" pārdošanas nodoma," paziņoja sociālais tīkls, kas jau vairākus gadus tiek uzskatīts par ekstrēmistiskas retorikas mītni tiešsaistē.

"Parler" paziņoja, ka šāds lēmums tika pieņemts "abu pušu interesēs novembra vidū".

"Parler" oktobra vidū bija paziņojis par vienošanos ar Vestu par šīs sociālā tīkla platformas iegādi. Tas notika vairāk nekā nedēļu pēc tam, kad repera "Twitter" un "Instagram" kontu darbība tika ierobežota viņa antisemītisko ierakstu dēļ.

Ye, kurš ir atklāti runājis par savu cīņu ar psihisku slimību, pēdējās nedēļās ir pieredzējis savu biznesa attiecību sabrukšanu, jo viņa haotiskā uzvedība un ekstrēmie izteikumi turpina uztraukt citus uzņēmējus.

Vienā no saviem provokatīvākajiem runas izvirdumiem Vests ceturtdien paziņoja, ka "mīl" nacistus un apbrīno Ādolfu Hitleru. Tas notika viņa sarunā ar sazvērestību teoriju piekritēju Aleksu Džounsu.

ASV Nevadas štatā bāzētais "Parler" pastāv no 2018.gada un darbojas līdzīgi tviterim. Šī platforma sākumā piesaistīja ultrakonservatīvus un pat galēji labējus lietotājus, bet vēlāk tajā pierakstījās daudz vairāk tradicionāli noskaņotu republikāņu.

"Parler", kas sevi dēvē par "runas brīvības sociālo tīklu", bija spiests apturēt darbību pēc 2021.gada 6.janvārī notikušā Trampa piekritēju iebrukuma ASV Kapitolijā. Vairāki "Parler" lietotāji esot mudinājuši uz asinsizliešanu situācijā, kad notika šis iebrukums.

Pēc notikumiem Kapitolijā uzņēmumi "Google" un "Apple" pārtrauca piedāvāt "Parler" lietotni, un uzņēmums "Amazon Web Services" izņēma "Parler" no saviem hostinga pakalpojumiem. "Amazon Web Services" jau iepriekš brīdināja "Parler", ka platforma pārkāpj pakalpojumu sniegšanas noteikumus, nedzēšot aicinājumus uz vardarbību.

Pērnā gada februāra vidū "Parler" paziņoja par darbības atjaunošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!