Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "E.L.L. Kinnisvara" ("E.L.L."), kam Rīgā pieder tirdzniecības centrs "Spice", 2014.gadā Tallinā plāno atvērt grandiozu tirdzniecības centru "Panorama City", vēsta portāls "Delfi.ee", atsaucoties uz "Eesti Päevaleht" vēstīto.

2006.gadā koncernā "Merko" ietilpstošais uzņēmums "E.L.L." par 401 miljonu kronu (25,7 miljoniem eiro jeb aptuveni 18 miljoniem latu) nopirka 100 000 kvadrātmetru jeb desmit hektāru lielu īpašumu Tallinā – vietā, kur robežojas Lasnamjae un Pirite rajoni.

Jaunajā tirdzniecības centrā būšot 2000 auto novietošanas vietu, 57 000 kvadrātmetru tirdzniecības platība. Salīdzinājumam Rīgas tirdzniecības parkā "Alfa" tirdzniecības platība ir 56 500 kvadrātmetri, bet centrā "Domina" - 42 000 kvadrātmetru.

Tāpat jaunajā Tallinas iepirkšanās centrā ir paredzēti 200 veikalu, sporta zāles un citi objekti. Paredzēts, ka pirmajā centra darbības gadā tā apmeklētāju skaits sasniegs 6,5 miljonus.

Kompānija šogad cer saņemt nepieciešamās atļaujas un saskaņojumus no Tallinas pilsētas vadības un ne vēlāk kā šā gada rudenī sākt centra būvi.

"E.L.L." pieder Rīgā esošais tirdzniecības centrs "Spice" (tirdzniecības plātība 41 000 kvadrātmetri), kā arī virkne citu nekustamo īpašumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!