Foto: AFP/Scanpix

Pasaules lielākā ātrās ēdināšanas ķēde ASV kompānija "McDonald's", kas darbojas vairāk nekā 100 pasaules valstīs, parakstījusi ievērojamu franšīzes atvēršanas līgumu Sibīrijā, vēsta "The Moscow Times".

Kompānija apstiprinājusi, ka 2016. gadā vairākos Sibīrijas reģionos tiks atvērti aptuveni 20 jauni restorāni. Kopējā projekta vērtība sasniedz 44 miljonus ASV dolāru.

Restorāni tiks atvērti Novosibirskā, Tomskā un vairākos Altaja reģionos.

Lai gan ASV ēdināšanas restorāns pēc Krimas okupācijas pameta savu biznesu pussalā, Krievijā uzņēmums aizvien strādā - kopumā Krievijā 120 pilsētās aizvien ir atvērti teju 500 restorāni.

ASV kompānijas iecere atklāta tikai dažus mēnešus pēc Krievijas režisora Ņikita Mihalkova publiskotā plāna atvērt pašiem savu "krievu 'McDonald's'"

Jau ziņots, ka Krievijas valdība, palīdzot ātrāk pārvarēt birokrātiskas procedūras, solījusi arī sniegt atbalstu Mihalkova iecerei radīt krievu 'McDonald's'.

Vēstīts, ka Krievijas valdība 2014. gada augustā noteica sarakstu ar pārtikas precēm, kuru ievešana no ES, ASV, Kanādas, Norvēģijas tiek aizliegta uz gadu.

Embargo bija Krievijas atbilde uz Rietumvalstu noteiktajām sankcijām. ES, Kanāda, Norvēģija, Japāna tās ieviesa, tādējādi reaģējot uz Maskavas iesaisti Austrumukrainas konfliktā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!